Recent Posts

27 Ocak 2010 Çarşamba

İlk Yarı Finalistler


Andy Murray def. Rafael Nadal 6-3, 7-6, 3-0(ret.)

Günün en çekişmeli ve keyifli geçmesini beklediğimiz maçta beklenen gerçekleşmedi. Nadal'ın setlerde 2-0, 3. sette de 3-0 gerideyken çekilmesiyle Murray yarı finale yükselen isim oldu. Murray'i pek sevmeyen, oyun stilini de beğenmeyen biri olarak bugünkü performansına hayran kaldığımı söylemem lazım. Nadal sakatlık problemi yaşamadığı ilk 2 sette kötü değildi aslında ama karşısında onu çok iyi analiz etmiş ve istediklerini korta yansıtabilen bir Murray vardı. Federer'e "Bu yıla bir oyuncu damgasını vuracak olursa bu kim olur?" gibi bir soru sorulmuştu geçtiğimiz haftalarda ve cevabı "Murray" olmuştu. Damga vurur mu vuramaz mı bilmiyorum ama bu performansı devam ederse Avustralya Açık'ı şampiyonlukla kapatıp ilk Grand Slamini kazanabilir.

Nadal için ise hakikaten üzülüyorum, endişeleniyorum. Kendisinin fanı değilim ama her zaman bu yarış içinde, finallerde olması gerken bir isim. Böyle bir tenisçinin sakatlık sebebiyle kariyerinin tehlikeye girmesi çok üzücü. Geçen yıl 2 gün üstüste mükemmel 5 setlik maçlar oynayıp şampiyon olan, dünya 1 numarası bu sene çeyrek finalde maçı bile tamamlayamadı ve turnuva sonunda 4. sıraya düşme tehlikesi belirdi ufukta. Neyse ki bu yıl sakat sakat oynama yanlışına düşmeden sağlığını ön planda tutuyor. Şu anda sakatlığının ne durumda olduğunu, geçen seneki sakatlığın nüksetmesi mi yoksa maç içinde çıkan bir problem mi bilmiyoruz ama umarım onu yine uzun süre kortlardan uzak tutacak bir durumun habercisi değildir bugünkü ağrıları.


Marin Cilic def. Andy Roddick 7-6, 6-3, 3-6, 2-6, 6-3

Cilic ise beklenen patlamayı bu yıl yapacak gibi. Kariyerinde ilk yarı finaline ulaştı bugün Roddick'i 5 set sonunda yenerek. 2-0 öne geçtiği maçta Roddick'in maça ortak olmasına izin verse de 5 setin sonunda gülen taraf oldu Hırvat raket. Hırvat demişken, en sevdiğim oyunculardan olan Ancic'i hatırlıyorum Cilic'i her gördüğümde. Mononükleoz sebebiyle uzun zamandır korttan ayrı kalan Ancic, bu hafta Almanya'da bir challenger turnuvasıyla kortlara döndü. 4 numaralı seribaşı olarak katıldığı turnuvada ilk turda Kukushkin'e 3 sette mağlup olsa da onun yeniden tenise dönmesine çok sevindim.

Cilic'e dönersek, bu turnuvada sürpriz beklediğim bir isimdi. 5 setlik 3 maç kazanarak yarı finale ulaşması turnuvalarda patlayıp Grand Slam'lerde başarısız olan isimlerden olmayacağını da gösteriyor bence. Şüphesiz çok ses getirecek önümüzdeki dönemde Cilic.

Aslında iki oyuncu da bugün servislerinde etkisizdi. Roddick'in omzundan yaşadığı sakatlığın bunda etkisi oldu sanırım. Eski Roddick olsa servislerinin bu kadar etkisiz olduğu bir günde Cilic gibi bir oyuncuyu bu kadar zorlayamazdı sanırım. Keşke oyunundaki bu gelişmeyi birkaç yıl önce yapabilseydi.

Bu maçın galibi, finale çıkmasını istediğim taraf olacaktı ama Murray'nin bugünkü kendine güvenli, hırslı ve iyi oyununu görünce, Nadal karşısında zorlanmadan ve pek yorulmadan maçı kazandığını düşününce Del Potro ve Roddick maçlarından çıkmış Cilic'in finale yükselmesi pek olası gelmiyor bana.


Justine Henin def. Nadia Petrova 7-6, 7-5

Erkeklerde çekişmeli maçların olduğu ortamda kadınların maçlarına bakasım bile gelmiyor açıkçası. Henin dışında sevdiğim bir oyuncu da kalmadı turnuvada.

Henin, en iyi oyununu oynamıyor, Petrova karşısında da iyi değildi ama bu hali bile yarı finale çıkmasına yetti. İyi ki döndün diyoruz buradan tekrar kendisine.

Jie Zheng def. Maria Kirilenko 6-1, 6-3

Henin'in yarı finaldeki rakibi Jie Zheng olacak. Çinli tenisçi, Maria Kirilenko'yu çok rahat yenerek 2008 Wimbledon'dan sonra kariyerinin 2. yarı finalini de görmüş oldu. Kirilenko ise sakatlık problemi yaşamış bu maçta. Agnieszka Radwanska ile çiftlerde de 3 numaralı seribaşını yenerek çeyrek finale yükselen Kirilenko'nun sakatlığı ne durumda, çiftlerden çekilecek mi bilmiyorum ama eğer oynayabilirse yarı final için hayli şansı var ikilinin.

0 yorum:

Yorum Gönder