Recent Posts

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Toronto'da öne çıkanlar



Kadınlar tenisinin istikrarsızlığının çok güzel örneklerini Rogers Cup'ta da görmeye başladık. Dün Venus Williams'ın K.Bondarenko'ya elenmesinin ardından bugün de seribaşlarının yaprak dökümü devam etti.


Turnuvanın şu ana kadarki en şaşırtıcı sonucuna Dünya 1 numarası Dinara Safina imza attı. Final sendromlarına alışkın olduğumuz Safina, bu sefer ilk turda Rezai'ye elenerek turnuvaya veda etti. Safina 3 sette biten bu karşılaşmada toplam 17 çift hata yaparak servislerindeki vahameti yine ortaya koydu.


Son haftaların formda ismi Pennetta'ya ise ilk 10'da olmak yaramadı sanırım. V.Razzano'ya 6-3 6-1 gibi net bir skorla elendi İtalyan raket.

Kuznetsova'nın Stosur'a yenilmesi çok da şaşılacak bir sonuç değil aslında. Stosur son zamanlarda inanılmaz bir performans gösteriyor. Kuznetsova'nın ise oyunundaki iniş çıkışlar her zamanki gibi devam ediyor.


Sharapova da 17 çift hata ile Cincinnati'deki formundan bir şey kaybetmediğini gösterdi, fakat Safina'nın aksine bu servis istatistiğine rağmen Bammer'i 6-3 7-6 ile elemeyi başardı.


Sırp tenisçilerin bu seneki düşüşü malum. Belini ilk doğrultan ise Jankovic olacak sanırım. Geçen haftaki Cincinnati şampiyonluğu sonrası kötü gidişine son verebilecek mi merakla bekliyorum. Toronto'da Schnyder'i 7-5 ve 6-4'lük setlerle eledi, şimdiki rakibi ise kortlara mükemmel bir dönüş yapan, Azarenka'yı eleyen Kim Clijsters.


WTA maçlarını uzun zamandır sırf merakımdan takip ediyorum, seyir zevki yüksek, kaliteli maçlar çok nadir malesef. Kim Clijsters'ın dönüşünün ise kadınlar tenisine çok büyük bir heyecan getirdiği gerçek. Kortlara dönmeden önce çok iyi bir hazırlık süreci geçirdiği belli oluyor, umarım yakaladığı bu çıkış artarak devam eder, onun gibi iyi tenisçilere ihtiyaç var fazlasıyla şu anda. Cicinnati'deki başarısı sonrası Toronto'da 2. turda 9 numaralı Azarenka'yı da eleyerek çok büyük bir iş başardı gerçekten. Jankovic'i de geçmesi sürpriz olmaz açıkçası.


K.Bondarenko - A.Radwanska
K.Clijsters - J.Jankovic
S.Peer - E.Dementieva
A.Rezai - A.Kleybanova
M.Sharapova - V.Zvonareva
S.Stosur - V.Razzano
S.Williams - A.Bondarenko
L.Shvedova - J.Zheng

edit: Serena, Kazak Shvedova'yı 6-3 6-2 ile geçti. Safarova ise Ivanovic'i 3-6 7-5 ve 6-3 ile elemeyi başardı.

0 yorum:

Yorum Gönder