Recent Posts

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Federer, Federerer, Federerest...


Murray maçındaki bir pankarttı bu; Federer'in Cincinnati performansının da özeti aynı zamanda...

Turnuvanın ilk maçından finale kadar her maçta bir vites arttırdı Federer ve final maçında Amerika Açık öncesi en önemli favori olduğunu tekrar hatırlattı.

Dünkü Djokovic bugün yoktu ama bunun önemli sebeplerinden biri de Federer'di. Rakibine maç başlar başlamaz gücünü, azmini hissettirdi ve cesaretlenmesine izin vermedi. Djokovic'in ilk servis oyununda tam 7 servis kırma şansı elde eden Federer, 7.'de başardı servis kırmayı ve ardından durum 5-0 olana kadar adeta Novak'a nefes aldırmadı. İlk set Federer'in üstün oyunu, Djokovic'in basit hatalarıyla 6-1 bitti.

2. sete iyi başlayan ise Djokovic'ti. İlk önce kendi servis oyununu love game ile kazandı, ardından da servis kırdı. Durum 3-1'ken Federer de servis kırdı ve setin bundan sonraki kısmı dengede geçti. 5-5'ken Federer servis kırarak, sonrasında da kendi servis oyununu kazanarak maça noktayı koydu ve 16. Master Series şampiyonluğuna ulaştı.

Maçın istatistikleri;



Nadal'ın henüz tam anlamıyla formuna kavuşamaması ve hızlı Amerika zemininde bugüne kadar çok etkili olamamış olması, Federer'in 6. Amerika Açık şampiyonluğu önünde en önemli engelin Murray ve Djokovic olduğunu gösteriyordu. Federer'in üstüste 2 rakibini yenmesi Amerika Açık için önemli bir özgüven getirmiştir İsviçreliye. Grand Slam'lerde, 5 setlik maçlardaki üstünlüğünü de düşünürsek 6. Amerika Açık şampiyonluğu çok da uzak değil.

0 yorum:

Yorum Gönder