Recent Posts

1 Şubat 2010 Pazartesi

Too Good To Be True...

Federer Avustralya Açık finalinde Murray'i 6-3, 6-4 ve 7-6'lık setlerle yenerek kariyerindeki 4. Avustralya Açık şampiyonluğuna ulaştı ve toplamda Grand Slam sayısını 16'ya yükseltti.

Artık kelimeler Federer'in başardıklarını anlatmak için yetersiz kalıyor. Gözyaşlarıyla başladığı 2009 yılı, kariyerinde pek çok şeyi başarıp rahatlamasını sağladı. Kendisinin de dile getirdiği gibi, artık ona kimse Roland Garros'u kazanabilecek misin, Sampras'ın rekorunu geçebilecek misin diye sormuyor. Kortta ve kort dışında çok daha rahat ve oyunundan keyif almaya çalışan bir Federer var artık. İşin ilginci bu durum hiçbir şekilde motivasyon kaybına, kazanma isteğinde en ufak bir azalmaya sebep olmuyor.

Turnuvaya çok iyi bir oyunla başlamamıştı Federer; ki zaten bu alıştığımız bir tablo. Yavaş yavaş vites yükseltti, ritmini buldu ve Davydenko maçıyla birlikte bence son birkaç yıldaki en iyi tenisini oynadı. Davydenko gibi formda bir oyuncuya karşı kötü başladığı bir maçı müthiş bir geri dönüşle kazandı. Tsonga gibi önemli bir oyuncuya adeta gözünü açtırmadı kortta, maçın başından itibaren rakibini motive edecek, canlandıracak puanları almasına izin vermedi. Finalde de çok iyi bir turnuva geçiren Murray'i 3 sette geçmeyi başardı.

Son sette set için servis kullanma şansını elde etmişti Murray. Bu noktada servisini kırdırması, ardından tiebreaklerde de elde ettiği set puanlarından yararlanaması büyük bir hayal kırıklığı yarattı haliyle. Kupa töreninde 1 yıl öncenin gözyaşları yerini gülücüklere bırakmışken bu sefer ağlayan taraf oydu. Murray'nin oyun stilini sevmeyen biri olarak bu turnuvada izlemekten çok keyif aldığımı söylemeliyim. Bir şampiyon gibi oynamadığını düşünüyordum ama yavaş tavaş o seviyeye geliyor. Bu yıl ya da önümüzdeki yıl Britanya'nın 150.000(!) yıllık Grand slam hasretine son vereceği kesin gibi.


Federer'in backhandine oynamak artık ona karşı başvurulan yegane taktik haline geldi. Nadal'ın solak oluşu ve spinli vuruşları bu taktikle sonuç almasını kolaylaştırıyor. Murray de finalde bunu denedi ama Federer'in neredeyse forehandi kadar etkili bir backhandiyle karşılaştı. İyi servis attığı, backhandinin bu kadar etkili olduğu bir Grand Slam finalinde Federer'i yenmek hakikaten imkansıza yakın.

Kadınlar finalinden hiç bahsedemedim. Serena Williams, Henin'i 3 set sonunda yenerek Açık Dönem'de 5. şampiyonluğa ulaşan ilk isim oldu. Geçen yıllara oranla daha çekişmeli bir final izledik bu yıl. Serena turnuva boyunca en iyisini oynamasa da şampiyon olmayı başardı. Bunda müthiş servislerinin payı büyük tabii. Serena ayrıca ablası Venüs ile çiftlerde de şampiyonluğa ulaşarak Avustralya'dan iki kupa ile ayrıldı.

Henin ise belki Clijsters gibi bir şampiyonlukla dönüş yapamadı ama tura dönüşünden sonra oynadığı iki turnuvada da final görerek rüştünü tekrar ispatladı. Roland Garros'ta çok daha iyi bir Hen,n izleyeceğiz eminim.

0 yorum:

Yorum Gönder