Recent Posts

18 Şubat 2010 Perşembe

Wawrinka da Baba Oldu

Wawrinka da Federer gibi kız babası oldu 12 Şubat itibariyle. Stanislas & Ilham çifti, kızlarına Alexia ismini vermişler.

ATP World Tour Awards


ATP turun 2009 yılı ödüllerinin sahipleri açıklandı dün. Ödüllerde yine Federer'in damgası var.

Yılın Oyuncusu : Roger Federer
Fanların Favorisi : Roger Federer
Yılın Çiftler Takımı : Bob Bryan & Mike Bryan
Fanların Favorisi (Çiftler) : Bob Bryan & Mike Bryan
Arthur Ashe Yılın Yardımseveri : MaliVai Washington
Stefan Edberg Sportmenlik Ödülü : Roger Federer
Yılın En Gelişme Kaydeden Oyuncusu : John Isner
Yılın Yeni Oyuncusu : Horacio Zeballos
Yılın Geri Dönüşü : Marco Chiudinelli

Yılın Turnuvası - ATP World Tour Masters 1000 : Shanghai
Yılın Turnuvası - ATP World Tour Masters 500 : Dubai
Yılın Turnuvası - ATP World Tour Masters 250 : Bastad

Ron Bookman Medya Üstün Başarı Ödülü : Vincenzo Martucci (La Gazzetta dello Sport/İtalya)

17 Şubat 2010 Çarşamba

Rafa & Shakira - Gypsy


Rafa, sakatlık molasında olduğu şu günlerde boş durmamış ve Shakira'nın Gypsy şarkısının klibinde yer almış. Yakın zamanda yayınlanması beklenen klibin kamera arkası görüntüleri internete sızmış bile.

">

15 Şubat 2010 Pazartesi

Haftanın Şampiyonları

San Jose
F. Verdasco def. A. Roddick 3-6, 6-4, 6-4

İlk 2 seribaşının finale çıktığı turnuvanın şampiyonu, evsahibi Roddick'i yenen Verdasco oldu. Bu zafer, Verdasco'nun 2009 Avustralya Açık sonrası top 10 oyuncularına karşı ilk galibiyeti olması açısından da önemli.

Costa do Sauipe
J.C. Ferrero def. Lukasz Kubot 6-1, 6-0

Bir diğer İspanyol Ferrero da Brezilya'da, Avustralya Açık'ın sürpriz isimlerinden Kubot'u finalde yenerek şampiyonluk yaşadı. Maçı izlemedim ama skora bakarsak hayli tek taraflı bir final olmuş.

Rotterdam
R. Soderling def. M. Youzhny 6-4, 2-0(Ret)

Youzhny'nin sakatlığı sebebiyle 2. setin ilk 2 oyunundan sonra çekildiği finali kazanan Soderling, 5. tekler şampiyonluğunu elde etti böylece.

Marsel İlhan'ın da turnuvadaki başarısından bahsetmek gerek tabii. Elemeleri geçerek ana tabloya kalmayı başaran Marsel, ilk turda da G. Garcia-Lopez'i eledi. 2. turda Youzhny'ye 6-4'lük 2 setle mağlup olsa da kazandığı 65 puanla sıralamada 9 basamak daha yükselerek 129. oldu.

Paris
E. Dementieva def. L. Safarova 6-7, 6-1, 6-4

Dementieva'nın servislerinde problem yaşamadığı bir gündü ; 3 set boyunca sadece bir kez servis kırdırarak maçı kazanmayı başardı ve bu yıl 2., toplamda ise 16. şampiyonluğuna ulaşmış oldu Rus tenisçi.

Pattaya
V. Zvonareva def. T. Tanasugarn

Evsahibi raketin boynu bükük ayrıldığı bir final de Thailand'da gerçekleşti. Geçen yılın şampiyonu Zvonareva, Thailandlı rakibini yenerek şampiyonluğunu korumayı başardı.

1 Şubat 2010 Pazartesi

Too Good To Be True...

Federer Avustralya Açık finalinde Murray'i 6-3, 6-4 ve 7-6'lık setlerle yenerek kariyerindeki 4. Avustralya Açık şampiyonluğuna ulaştı ve toplamda Grand Slam sayısını 16'ya yükseltti.

Artık kelimeler Federer'in başardıklarını anlatmak için yetersiz kalıyor. Gözyaşlarıyla başladığı 2009 yılı, kariyerinde pek çok şeyi başarıp rahatlamasını sağladı. Kendisinin de dile getirdiği gibi, artık ona kimse Roland Garros'u kazanabilecek misin, Sampras'ın rekorunu geçebilecek misin diye sormuyor. Kortta ve kort dışında çok daha rahat ve oyunundan keyif almaya çalışan bir Federer var artık. İşin ilginci bu durum hiçbir şekilde motivasyon kaybına, kazanma isteğinde en ufak bir azalmaya sebep olmuyor.

Turnuvaya çok iyi bir oyunla başlamamıştı Federer; ki zaten bu alıştığımız bir tablo. Yavaş yavaş vites yükseltti, ritmini buldu ve Davydenko maçıyla birlikte bence son birkaç yıldaki en iyi tenisini oynadı. Davydenko gibi formda bir oyuncuya karşı kötü başladığı bir maçı müthiş bir geri dönüşle kazandı. Tsonga gibi önemli bir oyuncuya adeta gözünü açtırmadı kortta, maçın başından itibaren rakibini motive edecek, canlandıracak puanları almasına izin vermedi. Finalde de çok iyi bir turnuva geçiren Murray'i 3 sette geçmeyi başardı.

Son sette set için servis kullanma şansını elde etmişti Murray. Bu noktada servisini kırdırması, ardından tiebreaklerde de elde ettiği set puanlarından yararlanaması büyük bir hayal kırıklığı yarattı haliyle. Kupa töreninde 1 yıl öncenin gözyaşları yerini gülücüklere bırakmışken bu sefer ağlayan taraf oydu. Murray'nin oyun stilini sevmeyen biri olarak bu turnuvada izlemekten çok keyif aldığımı söylemeliyim. Bir şampiyon gibi oynamadığını düşünüyordum ama yavaş tavaş o seviyeye geliyor. Bu yıl ya da önümüzdeki yıl Britanya'nın 150.000(!) yıllık Grand slam hasretine son vereceği kesin gibi.


Federer'in backhandine oynamak artık ona karşı başvurulan yegane taktik haline geldi. Nadal'ın solak oluşu ve spinli vuruşları bu taktikle sonuç almasını kolaylaştırıyor. Murray de finalde bunu denedi ama Federer'in neredeyse forehandi kadar etkili bir backhandiyle karşılaştı. İyi servis attığı, backhandinin bu kadar etkili olduğu bir Grand Slam finalinde Federer'i yenmek hakikaten imkansıza yakın.

Kadınlar finalinden hiç bahsedemedim. Serena Williams, Henin'i 3 set sonunda yenerek Açık Dönem'de 5. şampiyonluğa ulaşan ilk isim oldu. Geçen yıllara oranla daha çekişmeli bir final izledik bu yıl. Serena turnuva boyunca en iyisini oynamasa da şampiyon olmayı başardı. Bunda müthiş servislerinin payı büyük tabii. Serena ayrıca ablası Venüs ile çiftlerde de şampiyonluğa ulaşarak Avustralya'dan iki kupa ile ayrıldı.

Henin ise belki Clijsters gibi bir şampiyonlukla dönüş yapamadı ama tura dönüşünden sonra oynadığı iki turnuvada da final görerek rüştünü tekrar ispatladı. Roland Garros'ta çok daha iyi bir Hen,n izleyeceğiz eminim.