Recent Posts

9 Ocak 2010 Cumartesi

Müthiş Finalin Kazananı Clijsters

Bir yıl önce bu zamanlar, seneye Brisbane finali Clijsters ile Henin arasında oynanacak deseler ne düşünürdüm bilemiyorum. Ama bugünkü maç bir kez daha gösterdi ki bu yıl WTA için çok güzel bir yıl olacak; ve tabi ki bizler için de...

Henin'in Clijsters'a karşı 12-10 üstünlüğü bulunuyordu bugüne kadar. Belki ufak bir fark ama özellikle Grand Slam karnesini göz önüne alırsak Clijsters adına gerçek bir kabustu Henin. Geçen yılki dönüşünü Amerika Açık'la süsledi ama kariyerinin 2. döneminde de Henin'i buldu karşısında. Henin ise dönüşünde Clijsters'ın etkisinin olmadığını söylese de onun çok kısa sürede formunu tekrar kazanması, bu konuda cesareklenmesini sağlamış olmalı.

Clijsters için maç çok iyi başlamıştı. İlk seti 6-3 kazandı, 2. sette de 4-1'i buldu. Tam işler rayına girmişten vites yükselten Henin, rakibinin bocalamasına sebep oldu. Ve üstüste 5 oyun kazanarak 6-4 ile 2. seti aldı. Son sete de servis kırarak başlayan Henin, erken yakaladığı avantajı değerlendiremedi. Durum 4-3'ken tekrar servis kırıp maç için servis atma şansını yakaladı ama maç puanları kazanmasına rağmen değerlendiremedi bu fırsatı ve final seti tiebreake gitti. Tiebreakte de müthiş bir çekişme yaşandı ve iki Belçikalının finalinde kazanan Clijsters oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder