Recent Posts

9 Ocak 2010 Cumartesi

Doha Şampiyonu Davydenko

Davydenko kariyerinin altın çağını, en üst düzey performansını yaşıyor adeta. Bugünkü finalde üst düzey performansına savaşçılığını da ekledi ve ilk setini 6-0 kaybettiği maçta, maç puanları da çevirerek Nadal'ı yenmeyi başardı Rus raket.

Televizyonu açtığımda skorun 5-0 olduğunu görmek çok şaşırttı beni. Ben Davydenko'nun böylesine iyi oynarken nasıl oyun dahi alamadığını merak ederken ilk set 6-0'la son buldu zaten. 2. sette ise 6-0'lık ilk set hiç oynanmamış gibi kendinden emin ve hırslı bir Davydenko vardı kortta. Nadal yine çok iyiydi, sadece genelde görmeye alışık olmadığımız bir şey yaptı ve eline geçen fırsatları hunharca harcadı. Son sette de servisi ilk kıran kişi oldu Nadal ama Davydenko pes etmedi ve mükemmel bir geri dönüşle maçı 0-6, 7-6, 6-4 kazandı. Nadal'a karşı kazandığı üst üste 3. galibiyetiyle 5-4'lük bir üstünlük de yakalamış oldu.


Geçen sezonun sonunda Londra'da olduğu gibi hem Nadal'ı hem de Federer'i aynı turnuva içinde yenerek şampiyon olması da müthiş bir özgüven kaynağı olsa gerek Avustralya Açık öncesi.

28 yaşındaki Rus oyuncunun henüz herhangi bir Grand Slam'de finali yok. Ama şu performansını Avustralya'da sürdürebilirse kariyerinde bir ilki başarabilir Kolya.

0 yorum:

Yorum Gönder