Recent Posts

8 Ocak 2010 Cuma

Katar Açık Finali : Davydenko - Nadal


Sezonun hemen başında bir Federer-Nadal finali güzel olurdu ama Katar Açık'ta Davydenko müthiş bir performans göstererek finale çıkan, Nadal'a rakip olan isim oldu.

Önce Nadal'ın performansından söz etmek gerek. Bu sezona nasıl başlayacağını gerçekten merak ediyordum. Sezon arasını çok iyi değerlendirmiş ve sakatlığının etkilerinden tamamen kurtulmuş görünüyor Doha'daki performansıyla. İlk turda Bolelli'yi 6-3'lük 2 setle, 2. turda Starace'yi 6-2'lik 2 setle geçen Nadal çeyrek finalde Darcis ile oynadığı maçta 6-1 2-0 öndeyken rakibinin çekilmesiyle yarı finale çıktı; yarı finalde de Troicki'yi 6-1 ve 6-3 ile geçerek set kaybetmeden finale ulaştı.

Diğer finalist Davydenko ise geçtiğimiz sezonun sonundaki performansına kaldığı yerden devam ediyor. Londra'da düzenlenen sezon sonu şampiyonasında ilk defa Federer'i yenmeyi başaran ve finalde de Del Potro'yu yenerek şampiyon olan Davydenko, Doha'da da iyi oyununu sürdürüyor.

3 numaralı seribaşı olarak katıldığı turnuvada Kukushin, Chiudinelli ve Karlovic'i eleyen Kolya, yarı finalde Federer'i de 6-4'lük iki setle eleyerek Nadal gibi set kaybetmeden finale çıkmayı başardı.

Nadal da El Aynaoui ile birlikte Davydenko-Federer maçını izleyenler arasındaydı.

Federer'in Davydenko'ya üst üste 2 kere kaybetmesi ise şaşırtıcı. Maçta birkaç kez kolunu sallayıp esneme hareketleri yapınca acaba sakatlık problemi mi var diye endişelenmedim değil. Kendisine de maç sonu bu durum sorulmuş; endişelenecek bir durumun olmadığını söylemiş Federer.

Grand Slam'lerde yakaladığı inanılmaz bir istikrar var Federer'in. Son 22 Grand Slam'de de en az yarı final görmüş olması, bence sahip olduğu en etkileyici rekor. Üstelik bu 22 turnuvada sadece 3 kez yarı finalde elendi ve 3'ünde de onu yarı finalde eleyen isim şampiyon oldu ( 2005 AO - Safin, 2005 RG- Nadal ve 2008 AO- Djokovic). Federer'in 5 setlik maçlarda çok daha etkili, Grand Slam'lerde çok daha motive olduğunu bilsek de bu seri bu yıl sona mı erecek diye telaşlanmıyor değilim. 2010 sezonunun çok daha çetin geçeceği aşikar. Avustralya Açık da pek çok sürpriz sonuç görebiliriz gibi geliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder