Recent Posts

25 Ocak 2010 Pazartesi

Avustralya'da Çeyrek Finaller


Rafael Nadal - Andy Murray

İki devi eleyerek çeyrek finalde eşleşti Murray-Nadal ikilisi. Murray Isner'ı zorlanmadan 3 sette, Nadal da Karlovic'i 4 sette geçti. Çeyrek finalin en çekişmeli maçlarından biri olacağı şüphesiz. Aralarındaki maçlarda 7-3 üstün olan Nadal, Grand Slamlerdeki karşılaşmalarında da 2-1 önde. Daha önce 2007 yılında Avustralya Açık'ta karşılaşan ikiliden gülen taraf 5 set sonunda Nadal olmuştu.

Roger Federer - Nikolay Davydenko

Federer ilk turda Andreev'e karşı set verse de çeyrek finale kadar çok rahat ulaştı. 4. turda Hewitt maçında da temposunu iyice yakaladığını gördük. Davydenko ise çok formda ve hayatının tenisini oynuyor son zamanlarda. Ama bugün Verdasco karşısında çok da iyi sinyaller vermedi açıkçası. 2-0 öne geçmesine, Verdasco'nun sayısız basit hatasına ve çift hatalarına rağmen maçın 5 sete gitmesine engel olamadı Rus raket. Bu eşleşmede Davydenko'yu favori görüyordum ama Davydenko'nun Federer'i geçmesi için vites yükseltmesi şart.

Novak Djokovic - Jo-Wilfried Tsonga

Nole güle oynaya çeyrek finale çıktı adeta. Şanslı kurasının üstüne 4. turda onu biraz olsun zorlayabilecek olan Youzhny de sakatlığı sebebiyle çekilince çeyrek finale rahatça çıktı Sırp raket. Tsonga ise bugün kariyerinin ilk 5 setlik maçında Almagro'yu yenerek çeyrek finale yükseldi. Almagro 2-0 geriye düşmesine rağmen bugüne kadar izlediğim en iyi performansıyla geri döndü ve hayli çekişmeli, güzel bir maç oldu. Son sette Tsonga servislerinde problem yaşayıp servis kırdırma tehditiyle karşılaşsa da iyi direndi ve 9-7 kazandı final setini.

Djokovic ile Tsonga 2008'de Avustralya'da final oynamışlardı. Bu seneki çeyrek final mücadelesi Tsonga için o maçın rövanşı, Djokovic için de şu ana kadarki en zorlu maç olacak.

Andy Roddick - Marin Cilic

İki 5 setlik mücadelenin kazananı yarı final için ter dökecek. Cilic, gerçekten çok iyi bir oyuncu ve yavaş yavaş tehlike olmaya, kendini göstermeye başlıyor. 4. turda Del Potro'yu yenerek önemli bir iş başardı ve beklentilerimi haksız çıkarmadı. Roddick de turnuvanın en güzel maçlarından birinde Gonzalez'i yenerek çeyrek finale çıktı. Hiçbir sonucun beni şaşırtmayacağı, çok güzel geçeceğini umduğum bir maç olacak bu karşılaşma.

Serena Williams - Victoria Azarenka

Azarenka, ilk setini 6-4 kaybettiği maçta Zvonareva'yı sonraki setleri 6-4, 6-0 kazanarak elemeyi başardı. Serena ise çok formda ve tutulamaz görünüyor. Finale çıkamaması benim için sürpriz olur, Azarenka'ya şans tanıyacağını sanmıyorum.

Venus Williams - Na Li

Na Li Wozniacki'yi, Venus de Schiavone'yi eleyerek çeyrek finale çıktı. Muhtemelen yine bir Williams'lar yarı finali izleyeceğiz.

Justine Henin - Nadia Petrova

Petrova büyük bir sürprize imza atarak Clijster'ı elemişti. Ardından Kuznetsova'yı da eleyerek önemli bir iş başardı Rus raket. Henin ise 4. turda Wickmayer karşısında zorlansa da kazanarak yoluna devam ediyor. Bu maçın galibi finale çıkar muhtemelen.

Maria Kirilenko - Jie Zheng

Kirilenko, ilk turda Sharapova'yı eleyerek çok iyi bir başlangıç yapmıştı turnuvaya. İyi performansına şansı da eklendi ve çeyrek finalist olmayı başardı. 4. turda Safina, sırtındaki sakatlığın nüksetmesi sonucu ilk seti tamamlayamadan çekildi maçtan. Son 8'in 2 Çinli oyuncusundan olan Zheng ise önce Batoli'yi, sonra da Jankovic'i eleyen A.Bondarenko'yu eleyerek çeyrek finalist oldu. Yarı final şansını kimin değerlendireceğini merakla bekliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder