Recent Posts

15 Ocak 2010 Cuma

Avustralya Açık Kuraları


WTA turu temsilen Ana Ivanovic'in, ATP turu temsilen de John McEnroe'nun katıldığı törenle dün geceyarısı Avustralya Açık tekler kuraları çekildi.

Erkekler Ana Tablo
Kadınlar Ana Tablo

Erkekler ana tabloda ilk çeyrekte Federer seribaşı ve ilk turda nispeten zorlu bir isimle karşılaşacak; Igor Andreev. Federer'in 2. turda Hanescu, 3. turda da Montanes ile karşılaşması muhtemel. 4. turda ise Hewitt, Simon, Baghdatis gibi önemli isimlerden biri Federer'e rakip olacak gibi görünüyor.

Davydenko ve Verdasco'yu zorlayacak bir isim pek göremiyorum ilk 3 turda. İkisinin muhtemel bir 4. tur eşleşmesi sonrası kazanan muhtemelen Federer'le oynayacak. Davydenko'nun şu anki formunu düşünürsek Federer'i elemesi çok da sürpriz olmaz; ama Federer'in 5 set üzerinden oynanan maçlardaki üstünlüğünü göze alırsak üstüste 3. Davydenko mağlubiyetine izin vermemesi de olası. Verdasco da çeyrek final için yabana atılmaması gereken bir isim.

2. çeyrekteki Djokovic'in iyi bir kura çektiğini söyleyebiliriz. İlk turda geçen yıl ilk kez Avustralya Açık'a katılıp ilk turda elenen İspanyol Daniel Gimeno-Traver'le oynayacak. 2. turda Chiudinelli, 3. turda ise Chardy muhtemel rakipleri Nole'nin. 4. turda ise Gasquet, Youzhny veya Robredo ile karşılaşması muhtemel. Gasquet ile Youzhny'nin ilk turda karşılaşacak olması büyük şanssızlık olmuş. İkisi de iyi işler yapabilirdi bu yıl Avustralya'da.

2. çeyreğin alt tarafında iki önemli isim göze çarpıyor; Tsonga ve Soderling. İkisinin 4. turda karşılaşması muhtemel ama Tsonga'nın yolu Soderling'e göre daha zorlu. İlk turda Stakhovsky, ikinci turda Dent/Fognini galibiyle oynayacak olan Tsonga'yı 3. turda Haas/Tipsarevic gibi isimlerden biri bekliyor olacak büyük ihtimalle. Ama yine de bu turları hasarsız geçip Soderling'i de eleyeceğini düşünüyorum ben.

3. çeyrekte Roddick'i zorlarsa 4. turdaki muhtemel bir Gonzalez eşleşmesi zorlar gibi. Çeyreğin alt tarafındaki Del Potro ise hayli zor bir kuraya sahip. 2. turdaki olası bir Blake eşleşmesi ve 4. turdaki olası Cilic maçı, sakatlığı da bulunan Del Potro için hayli zor olacak.

4. çeyrekte ise Nadal için 3. turda Isner/Kohlschreiber ikilisinden biri zorlayıcı olabilir. 4. turda Stepanek, Karlovic, Ljubicic gibi isimlerden birini görebiliriz. Stepanek'le Karlovic'in de ilk turda karşılaşacağını hatırlatmakta fayda var.
Murray ise 5 numaralı seribaşı olarak katıldığı turnuvada çeyrek finale kadar çok da zorlanmayacak gibi. Büyük bir sürpriz olmazsa çeyrek finalde Nadal-Murray maçı izleyeceğiz.

Elemelerde bu gece son maçlar oynanacak. Marsel TSİ ile 01:00'de başlayacak maçta Kindlmann'ı yenerse Avustralya Açık'ta da ana tabloyu görmüş olacak ilk kez.



Kadınlar ana tablonun ilk çeyreğinin favori ismi Serena. İlk turda Avustralya Açık ana tablosunda ilk kez yer alan Urszula Radwanska ile oynayacak. Urszula için hayli şanssız bir kura oldu malesef. 4. turda Serena-Stosur maçını izlememiz muhtemel. Çeyreğin alt kısmında Zvonareva, Ivanovic, Azarenka gibi isimler var. Bu sefer Ivanovic en azından birkaç tur çıkabilir diye ümit ediyorum.

2. çeyrekte Wozniacki yine ilk turda Wozniak ile eşleşti. Venüs de Safarova ile oynayarak başlayacak turnuvaya. Williams kardeşlerin aynı yarıda olması sebebiyle bir Williams finali izlemeyeceğimiz de kesinleşti böylece. A.Radwanska, Schiavone, Oudin gibi isimler de bu çeyrekte.

3. çeyrekte Dementieva'nın büyük şanssızlığı söz konusu. İlk turda Dushevina ile oynayacak olan Dementieva'yı 2. turda muhtemelen Henin bekliyor olacak. Henin için de kuranın iyi olduğu söylenemez. Sydney finalinde Serena'yı rahat yenen Dementieva da hayli formda çünkü. Bu çeyrekte 2. turdaki muhtemel Cirstea-Dokic maçı da güzel olacak. Dokic, geçen yıl seyircisi önünde çeyrek final görmeyi başarmıştı. Clijsters ve Kuznetsova da çeyreğin alt tarafındaki önemli isimler.

4. çeyrekte Sharapova-Kirilenko ilk tur maçı ilginç olacak. Safina'nın formsuzluğunu da göz önüne alırsak Sharapova için çok iyi bir kuradan söz edebiliriz. 4. turda Jankovic-Bartoli ve Cibulkova- Sharapova maçları bekliyorum ben.

0 yorum:

Yorum Gönder