Recent Posts

5 Aralık 2009 Cumartesi

Y Viva Espana

Davis Cup finalinde İspanya, Çek Cumhuriyeti'ni 3-0 yenerek geçen yılki şampiyonluğunu korudu.

Aslında Davis Cup ve Fed Cup gibi milli organizasyonlar tenis gibi bireysel bir sporda çok ön plana çıkmıyor, pek önem arzetmiyor ama ben çok keyif alıyorum izlerken. Kenarda diğer oyuncuların takım arkadaşlarına destek oluşu, tribündeki renkli görüntüler...Hatta oyuncuların sevinçleri bile başka oluyor; özellikle çiftlerde sevinçlerini paylaşabilecekleri partnerlerinin olması ve sadece kendilerini değil ülkelerini temsil ediyor olmaları daha bir coşku yaratıyor çoğunda.

Favori tabii ki İspanya'ydı ama İspanyolların en büyük umutları Nadal ve Verdasco'nun Londra'daki performansı acaba dedirtmişti biraz olsun. Ama İspanya toprak kortta, seyircisinin önünde Çeklere şans tanımadı ve bu yıl da şampiyonluğa ulaşan taraf oldu.

Finalin ilk maçı Nadal ile Berdych arasındaydı. İlk sette hayli zorlanan Nadal setin sonlarına doğru açıldı ve ilk seti 7-5, 2. seti 6-0 ve 3. seti de 6-2 kazanarak uzun süre sonra ilk galibiyetini aldı. Hem onun için hem de İspanya için çok önemliydi bu galibiyet.

2. maçta ise Ferrer ile Stepanek korttaydı. Stepanek'in ilk iki seti 6-1, 6-2 gibi rahat skorlarla alması, durumu 1-1'e getirme yönünde Çekleri umutlandırsa da Ferrer tam zamanında uyanarak müthiş bir geri dönüşle 6-4'lük 2 set kazanarak maçı final setine taşıdı. Final seti 8-6 ile Ferrer'in oldu ve bu galibiyetle İspanya kupanın bir ucundan tutmuş oldu.

Çekler son kozlarını oynadı bugünkü çiftler maçında ve Verdasco/Lopez ikilisine karşı Stepanek/Berdych çiftiyle şans aradılar. Fakat umutlarını sürdürecek galibiyeti almayı başaramadılar. Verdasco/Lopez ikilisi maçı 7-6(7), 7-5 ve 6-2 kazanarak şampiyonu belirledi ve böylece İspanya 4. kez Davis Cup şampiyonluğuna ulaştı.

0 yorum:

Yorum Gönder