Recent Posts

16 Kasım 2009 Pazartesi

Road to London


22-29 Kasım tarihleri arasında Londra'da düzenlenecek ATP tur sezon sonu finali maçları O2 Arena'da oynanacak. 2005-2008 yılları arasında Çin'de oynanan turnuvanın Londra'da ilk yılı olacak bu yıl.

Şampiyonluk mücadelesi kadar Federer ve Nadal arasındaki 1 numara mücadelesi açısından da önemli bir turnuva. Nadal geçtiğimiz hafta Paris'te şampiyon olabilseydi sezonu 1 numarada bitirmek için önemli bir avantaj elde etmiş olacaktı. Yarı finalde elenmiş de olsa bu turnuvada ikisinin göstereceği performansa göre hala şansı var 1 numaralı koltuk için.

Atp sağolsun bizi puanlarla sayılarla uğraştırmamak için tüm olasılıkları hesaplamış. Ben de aynen aktarıyorum.

1- Eğer Nadal tüm maçlarını kazanarak( 3 robin round maçı, yarı final ve final) şampiyon olursa 1500 puan alıyor. Bu durumda Federer 1 numarada kalabilmek için ya 3 round robin maçını kazanmalı ya da finale yükselmeli.

2- Eğer Nadal round robin maçlarından 2'sini kazanır 1'ini kaybederse ve şampiyon olursa geçen yıl Djokovic'in aldığı gibi 1300 puan alıyor. Bu durumda Federer 2 round robin maçı kazanırsa ya da bir round robin maçı kazanıp yarı finali de geçip finale kalırsa 1 numara koltuğunu garantiliyor.

3- Eğer Nadal 3 round robin maçını kazanır, yarı finali de geçip finalde kaybederse 1000 puan alıyor ve Federer'in sadece 1 round robin maçını kazanması 1 numara için yetiyor.

Nadal geçen yıl bu turnuvaya katılmadığı için koruyacak puanı yok. Federer de sadece 1 round robin maçı kazandığı için sadece 200 puan alabilmişti.

Oyuncuların geçen yılki performanslarını hatırlayalım;

Roger Federer
Simon, Stepanek ve Murray ile aynı gruptaydı Federer ve sadece Stepanek'i yenebildi, yarı finale yükselemedi.

Rafael Nadal
Geçen yıl sakatlığı sebebiyle katılmadı.

Novak Djokovic
Geçen yılın şampiyonu. Del Potro, Davydenko ve Tsonga ile aynı gruptaydı. Robin roundda sadece Tsonga'ya yenildi ve 2 galibiyetle yarı finale yükseldi. Yarı finalde Simon'u, finalde de Davydenko'yu yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Andy Murray
Gruplarda Roddick, Simon ve Federer'e karşı aldığı 3 galibiyetle yarı finale çıktı, yarı finalde Davydenko'ya yenildi.

Juan Martin Del Potro
Robin roundda tek galibiyetini Tsonga'ya karşı aldı, Djokovic ve Davydenko'ya yenilerek gruplardan çıkamadı.

Andy Roddick
Robin roundda tek maç oynadı ve Murray'e yenildi. Bu maç sonrası turnuvadan çekilip yerini Stepanek'e bıraktı. Hatta Stepanek raketleri olmadan geldiği için Djokovic'ten raket ve ayakkabı ödünç alarak maçlarını tamamladı. :)

Nikolay Davydenko
Grruplarda Tsonga'yı ve Del Potro'yu yenip Djokovic'e yenildi. Yarı finalde Murray'i eledi, finalde ise gruplardaki tek mağlubiyetini aldığı Djokovic'e tekrar yenildi.

Fernando Verdasco
Bu yıl ilk kez katılıyor.

1 yorum:

Russell dedi ki...

zor ama yazayım..

djokovic şampiyon olur, nadal 3'te 0 çekerse 5 puanla 2 numara oluyor djoker..

Yorum Gönder