Recent Posts

10 Kasım 2009 Salı

One More Cup Of Coffee


Marat Safin yarın büyük ihtimalle, ki bence kesin, tenis kariyerini noktalıyor. Dün elemelerden gelen Ascione karşısında hayli zorlanan, 3 maç puanı çevirmek zorunda kalan ve etkili servisleri dışında adeta kortta hiçbir şey yapmayan bir Safin'in Del Potro'ya karşı şansı yok gibi.

Dünkü maçın bu kadar zor geçeceğini tahmin etmemiştim. Kariyerinin son maçı olmaya yakışmazdı, neyse ki bir şekilde maçı kazanmayı bildi Safin.

Maç sonunda Del Potro maçıyla ilgili görüşü sorulduğunda, "En azından kaybetmesi çok zor olmayacak. Günün sonunda kazanan taraf olacağımı düşünmüyorum." yorumu zaten maça bakış açısını gösteriyor.

Dün verdiği bir röportajda da özellikle yılın 2. yarısının çok zor geçtiğini söylemiş. Evinden ayrılıp bir yere uçmak, bavulları toplamak, havaalanına gitmek, trafikte kalmak, pasaport kontrolü, tekrar bavulları beklemek gibi rutinlerin artık çok zor gelmeye başladığını ifade etmiş.

"Önceki yıllarda hep finale yakın olmayı, puanlar kazanmayı amaçlardım ama şu anda bunları gerçekten önemsemiyorum." diye de eklemiş Safin.


Bu adamın sadece tenisini değil kendini de çok seviyorum. Her röportajı, açıklaması okunasıdır, politik olmayıp içinden geleni söyler her zaman. Agassi konusunda geçtiğimiz haftalarda bir açıklaması olmuştu, dün yine bu konuya değinmiş. Agassi'nin kazandığı kupaları ve parayı iade etmesi gerektiğini söylemiş.

"Me, I don't need money. The question is: Why did he do this? What is done is done. Does he hope to sell more books? It's absolutely stupid."

Bu açıklamaya güzide medyamızın uygun bulduğu başlık;
Safin: "Agassi aptalın teki"

Pes..

2 yorum:

aliye dedi ki...

biz safin bırakıyor diye üzülüyoruz ama o çoktan bitirmiş kafasında tenisi. bir an önce bitse de gitsem düşüncesinde. yapmak istediği, fakat tenis yüzünden yapma fırsatı bulamadığı şeyleri yapmak istiyor bundan sonra. haklı da.. ne diyelim, mutlu olur inşallah...

Ezgi dedi ki...

Son zamanlardaki röportajlarına bakınca profesyonel tenis oyuncusunun olmanın onun için işkenceye dönüştüğü çok belli oluyor.
Bıkmış adam resmen yaşadığı hayattan..

Bu yılki pek çok yenilgisinden sonra muhtemelen ben ondan daha çok üzülmüşümdür.:)

Yorum Gönder