Recent Posts

29 Kasım 2009 Pazar

Londra WTF: 7. Gün


Günün ilk yarı finalinde Davydenko ve Federer karşı karşıya geldi. Federer maçın başında kendi servisini alıp üstüne Davydenko'nun servisini kırma şansı elde edince, geçtiğimiz üç maçtaki tablonun tersini mi göreceğiz diye meraklanmıştım. Federer gruplardaki üç maçta da ilk seti çok kötü bir oyunla kaybedip 2. seti kazanmıştı. Fakat çok geçmeden servisini kırdırarak aynı tas aynı hamam devam ettiğini gösterdi. Ben doğru düzgün çalışan link bulana kadar bitti bile ilk set. 3 kez servis kırdırıp 1 kez servis kırarak kaybetti seti Federer.

2. sette özellikle 2. servislerinde çok daha etkiliydi Federer. Set boyunca iki oyuncu da servis kırma şansı elde edemedi. Federer 5-4 öndeyken 2 kez servis kırma ve set puanı yakaladı ve 2.sini değerlendirerek seti kazandı.

3. set, 2 oyuncu da servislerinde sorun yaşamadan devam etti. Federer 5-4 öndeyken 30-0 öne geçse de Davydenko rakibine servis kırma şansı vermedi bu oyunda. Ve hemen ardından servis kırıp final için servis kullanma şansı elde eden taraf oldu. Federer bu oyunda servis kırma şansı yakalasa da Davydenko izin vermedi ve 12 maç sonra Federer'e karşı ilk galibiyetini alıp geçen sene olduğu gibi finale yükseldi.

2. yarı final maçı Del Potro ile Soderling arasındaydı. İlk sette Del Potro 4 servis kırma şansı yakalasa da iki oyuncu servis oyunlarında pek problem yaşamadı ve set tiebreake gitti. Set boyunca yaptığından daha fazla basit hatayı tiebreakte yapan Del Potro sadece 1 puan alabildi ve ilk set tiebreak sonucu Soderling'in oldu.

2. sette Soderling'in iyi servislerine rağmen Del Potro servis kırma şansları yakaladı ve 4-3 öndeyken servis kırmayı başardı, seti 6-3 kazandı.

Son sette maç boyunca yakaladığı ilk servis kırma şansını değerlendiren Soderling durumu 4-2'ye getirdi. Hemen ardından Del Potro cevap vererek eşitliği sağladı ve bu set de tiebreake gitti. Bu sefer tiebreakte etkili olan taraf Del Potro'ydu ve finalde Davydenko'nun rakibi olmayı başardı.

Sezon sonu olmasına rağmen üst düzey tenis oynayan oyuncuları görmek gerçekten güzel. Nadal'ın maçları ve Soderling'in Djokovic'i yendiği maç dışında her maç 3 sette bitti Londra'da. Finalin de 3 sete gitmesi muhtemel. Kimin kazanacağını ise hiç tahmin edemiyorum açıkçası.

0 yorum:

Yorum Gönder