Recent Posts

27 Kasım 2009 Cuma

Londra WTF: 5. Gün

A grubunda bugün son maçlar oynandı ve Federer grubu 1. olarak bitirdi, 2. olmasında katkısı bulunan Del Potro ile birlikte yarı finale çıktı.

İlk maç Verdasco ile Murray arasındaydı. Maç, Verdasco'nun iyi servis - kötü oyun, Murray'nin kötü servis - iyi oyun kombinasyonuyla başladı. İlk sette durum 4-4 olana kadar Murray'nin yakaladığı servis kırma şanslarını iyi servislerle savuşturdu Verdasco ama çok kritik noktada, iyi götürdüğü puanı basit voleyi kaçırarak kaybetti ve servis kırdırdı. Ardından Murray kendi servis oyununa 2 çift hatayla başlasa da seti almayı bildi.

Verdasco'nun ilk servis kırma şansı 5-4 öndeyken set puanı olarak geldi 2. sette ama yararlanamadı. Set boyu 7 servis kırma şansı yakalayan Murray de bunların hiçbirini değerlendiremeyince tiebreake gitti set. Verdasco tiebreakte iyi bir oyunla seti aldı, set puanı Murray'nin çift hatasıyla geldi.

Son set de tiebreakle sonuçlandı. Bu sefer tiebreaki kazanan Murray oldu ve akşamki maç sonrası hiçbir işe yaramayacak olan gruptaki 2. galibiyetini aldı. Verdasco yine kazanmaya yaklaştığı bir maçı kaybederek genel istikrarını korudu.

A grubunun son maçında Federer, 1 set kazanması halinde büyük ölçüde yarı finali garantileyecekti. Verdasco maçında ilk servisini kırdıran Federer, Murray maçında servis karşılamayı seçerek bir nevi uğur denediğini söylemişti. Bu maçta tekrar servis atmayı tercih etti ve yine servis kırdırarak kötü bir başlangıç yaptı maça. 3-1 gerideyken çift hatayla tekrar servis kırdırdı ve Del Potro ilk seti 6-2 kazandı.

Del Potro ilk iki maçına oranla daha iyiydi bu maçta. 2. setin hemen başında tekrar servis kırma şansı yakaladı. Şükran gününde Federer'in fileye şükranlarını gönderdiği bu puanda yararlanamadı bu şanstan. Oyuncular servis oyunlarına rahatça tutundu bu sette ve set tiebreake gitti. Tiebreakte Del Potro 5-4 öndeydi ve servis atma sırası ondaydı. Federer 2 mini breakle set sayısı yakaladı ve seti kazandı.

Del Potro'nun yarı finale yükselebilmesi için son seti 6-3 kazanması gerekiyordu. Durum 3-3'ken Federer 3 kez servis kırma şansı yakaladı ama Del Potro, Murray'nin ve kendisinin kaderini belirleyecek 4. oyunu almasına izin vermedi Federer'in. Bir de üstüne Federer'in servisini kırdı ve seti 6-3 aldı.

Grup lideri Federer oldu. Murray'den sadece 1 oyun farkla Del Potro yarı finale çıktı. Bu maçın çok konuşulacağı kesin. Murray'nin ettiği küfürleri az çok tahmin edebiliyorum.:) Görmek isterdim maç sonrası ifadesini.

Federer'in yenilişine sevineceğim aklıma gelmezdi ama iyi oldu bu sonuç. Murray'dense Del Potro'yu tercih ederim kesinlikle. Maçın sonucunu ayarladıklarını düşünmüyorum ama bu şekilde yorumlanacağı kesin. İki taraf da istediğini aldı neticede..

Günün Sonuçları;

A.Murray def. F.Verdasco 6-4, 6-7, 7-6
J.M.Del Potro def. R.Federer 6-2, 6-7, 6-3

Yarının Maçları;

R.Nadal - N.Djokovic
N.Davydenko - R.Soderling

0 yorum:

Yorum Gönder