Recent Posts

26 Kasım 2009 Perşembe

Londra WTF: 4. Gün

B grubunun ilk maçını kazanan iki ismi Djokovic ve Soderling, günün ilk maçında karşı karşıya geldi. İlk sette iki oyuncu da servis oyunlarında çok fazla problem yaşamadı. Soderling 5-4 öndeyken Djokovic'in serivisinde 40-0 öne geçerek 3 set puanı yakaladı ama yararlanamadı bu fırsattan. Tiebreakle sonuçlanan ilk set, tiebreaki 7-5 ile kazanan Soderling'in oldu.

2. sette durum 1-1'ken Soderling servis kırma şansı elde etti. Bu puandaki güzel ralli, Djokovic'in kötü dropshot denemesiyle sonuçlanınca servis kırmayı başardı. Djokovic'in direnci de kırıldı burada ve 6-1 kaybetti 2. seti.

Djokovic son dönemdeki iyi formundan uzak ve yorgun göründü maç boyu. Soderling ise bu galibiyetle 2'de 2 yaptı ve yarı finali garantileyen ilk isim oldu.

Akşam seansında ise Nadal'la Davydenko karşılaştı. Bjk - ManU maçıyla birlikte takip etmeye çalıştığım için pek bir şey anlamadım ilk setten. Zaten Davydenko için çok kolay bir set oldu, 6-1 kazandı. Nadal set boyunca 2. servisinden hiç puan çıkaramadı.

2. sete de servis oyunlarında problem yaşayarak başladı Rafa ve 2-2'yken servis kırdırdı. Servis kırdırdıktan sonraki Davydenko'nun iki servis oyununda da cevap verme şansları yakaladı Nadal ve durum 4-3'ken güçlü bir "Vamos" eşliğinde servisi kırarak durumu eşitledi. Davydenko 5-5'ken bir kez daha servis kırdı, fakat Nadal da servis kırarak seti tiebreake taşıdı. Tiebreak, set ve maç Davvydenko'nun oldu.

Nadal'ı bu şekilde görmek hakikaten üzücü. Özellikle sezon başındaki formunu ve onunla ilgili konuşulanları, beklentileri şimdiyle kıyaslayınca arada uçurum var. 2010 yılında formunu yakalayacağına ve daha iyi olacağına inanıyormuş kendisi.

Bu sonuçlarla Soderling yarı finali, Nadal da elenmeyi garantiledi. Bugüne kadar grubun mutlak favorisi gözüken Djokovic'in son maçta Nadal'ı yense bile Davydenko'nun Soderling'i yenmesi durumunda gruptan çıkamaması söz konusu.

Günün Sonuçları;

R.Soderling def. N.Djokovic 7-6, 6-1
N.Davydenko def. R.Nadal 6-1, 7-6

Yarının Maçları;

A.Murray - F.Verdasco
R.Federer - J.M.Del Potro

0 yorum:

Yorum Gönder