Recent Posts

25 Kasım 2009 Çarşamba

Londra WTF: 3. Gün


A grubunda ilk maçlarını kaybeden Del Potro ve Verdasco karşılaştı günün ilk maçında. Maçı izleyemedim malesef, Del Potro 3 sette kazanmış.

Verdasco son setin tiebreakinde sadece 1 puan alabilmiş. Son oynadığı 6 tiebreaki kaybetmiş oldu böylece. Ayrıca Avustralya Açık'ta üst üste Murray ve Tsonga'yı yendikten sonra top 10 oyuncularıyla oynadığı 12 maçı da kaybetti.


Günün 2. maçı ise galipler arasındaydı. Federer ve Murray, karşılıklı servis kırarak başladı maça. Murray 3-2 öndeyken tekrar servis kırarak öne geçti. Federer hemen ardından cevap verme şansı yakalasa da 2 servis kırma puanını değerlendiremedi ve ilk seti 6-3 kaybetti. Verdasco maçının ilk setine benzer görüntüdeydi oyunu. Murray'nin de iyi oynadığı söylenemez, etkili servislerle kolay puanlar aldı ilk servisinde.

İlk sette 4 çift hata yapan Murray'nin ilk servislerini oyuna sokma istatistiği iyi değildi, 2. setin başında daha da düştü. Zayıf 2. servislerden Federer yeterince yararlanamadı ama daha agresif başladı 2. sete. İlk 3 servis oyununda sayı vermedi Murray'e ve 3-2 öndeyken servis kırmayı başardı. Sona doğru vitesi daha da yükselterek 6-3 kazandı 2. seti. İlk servisinde sadece 1 puan kaybeden Federer, ilk setteki gibi 11 basit hata yapsa da ilk sette 5 olan winner sayısı 19'du 2. sette.


Son sete de Federer çok etkili başladı. Servis kırıp 3-1 öne geçtiğinde korttaki İngiliz Murray fanlarının kamera kablolarını kestiğinden şüpheleniyorum; yayın gitti ve çalışan bir link bulamadım maçın son oyununa kadar. Federer, Verdasco maçına çok benzer geçen bu maçın son setini de o maçta olduğu gibi 6-1 kazanarak 2'de 2 yaptı ve bu yılı 1 numarada bitirmeyi garantilemiş oldu.

ATP'nin sitesi maçtan önce bu maçın kazananının yarı finalist olacağını söylese de eğer Murray Verdasco'yu yenerse Federer'in gruptan çıkamama ihtimali var. Bu durumda averaj hesapları devreye girecek.

Federer ilk defa 1 set geriden gelerek Murray'i yenmiş oldu. Ayrıca 3 setlik ilk galibiyeti Britanyalıya karşı.

Günün Sonuçları;

J.M.Del Potro def. F.Verdasco 6-4, 3-6, 7-6
R.Federer def. A.Murray 3-6, 6-3, 6-1

Yarının Maçları;

N.Djokovic - R.Soderling
R.Nadal - N.Davydenko

0 yorum:

Yorum Gönder