Recent Posts

24 Kasım 2009 Salı

Londra WTF: 2. Gün

B grubunun açılış maçı, uzun zamandır beklenen bir karşılaşmaydı. Roland Garros'ta Nadal'ı yenen ilk oyuncuydu Soderling. Bu maçın rövanşını özellikle Rafa fanları fazlasıyla istiyordu.

İkilinin 2007 Wimbledon'da da 5 sete giden ve yağmur sebebiyle 5 günde tamamlanabilen ilginç bir maçı vardı. Soderling antipatimin miladı o maçtır aslında. Final setinin hemen başında, Nadal ilk servisi atacakken Soderling bir anda raket değiştirme ihtiyacı duymuş, ardından da servisi beklerken Nadal'ın şortunu çekiştirmesini taklit etmişti.

Nadal'ın Soderling için; "Gördüğüm en garip oyuncu. Defalarca selam verdim hiçbirine karşılık vermedi." gibi bir yorumu da var. Soderling'in, turun en soğuk oyuncularından biri olduğu hep söylenir. Bu duruma kendisi, tura arkadaş bulmaya değil tenis oynamaya geldiğini söyleyip antipatikliğinin sınırlarını zorlayan bir cevap vermişti.
Yine ikilinin Roma'daki maçında Nadal'ın içeride olan bir topuna itiraz edip hakeme yarım metre ötedeki başka bir izi göstererek çemkirmiş, kendinden nefret ettirmişti bu arkadaş.

İki oyuncunun geçmişini bir kenara bırakıp bugüne dönelim. Soderling ilk sete iyi bir başlangıç yaparak 3-0 öne geçti, ardından Nadal da servis kırarak durumu eşitledi. Söderling, 5-4 öndeyken Nadal'ın servisini tekrar kırarak ilk seti 6-4 kazandı.

2. sette ilk break, durum 1-1'ken Nadal'dan geldi; fakat rakibinin bu şansı kullanmasına izin vermeyen Soderling de servis kırarak cevap verdi. Soderling, servis kırdığı bu oyunda 40-0 öndeydi, Nadal durumu 40-30'a getirdi. 3. servis kırma şansında, çizgi hakeminin "dışarıda" kararı verdiği topa çok yerinde bir itirazla servis kırmayı başardı. İlk sette olduğu gibi 5-4 öndeyken tekrar Nadal'ın servisini kırarak Robin rounda galibiyetle başlamış oldu Robin.

Nadal maç boyu kazanabileceğine dair hiçbir ümit vermedi bana. Bu formuyla Davydenko'yu da Djokovic'i de yenmesi mümkün görünmüyor. Çok güzel başlayan sezon, çok kötü şekilde devam etti ve öyle de bitecek gibi Nadal için.

Djokovic - Davydenko maçı ise hayli çekişmeli oldu. İlk sette durum 2-2'ken servis kırarak avantaj sağlayan Davydenko, 5-3 öndeyken tekrar servis kırdı ve ilk seti 6-3 kazandı.

2. sette ise durum 4-4'ken servis kırmayı başaran Nole, seti 6-4 kazandı. Final setine de servis kırarak başladı ama Davydenko kolay pes etmedi. Durum 3-2'yken Djokovic'in servis oyununda 3 kez servis kırma şansı elde etse de servisi kıramadı. Gitti daha zor bir yerde, Djokovic maç için servis atarken kırdı servisini. Sonra ise bu şansı, kendi servis oyununda puan dahi alamayarak kaybetti Davy.

Maç sonunda t-shirtlerini değiştirmeleri de hayli ilginç ve hoştu. :)

Sakatlığı sebebiyle turnuvadan çekilmek zorunda kalan Roddick de Davydenko - Djokovic maçını izleyenler arasındaydı.

Günün Sonuçları;

R.Soderling def. R.Nadal 6-4, 6-4
N.Djokovic def. N.Davydenko 3-6, 6-4, 7-5

Yarının Maçları;

J.M.Del Potro - F.Verdasco
R.Federer - A.Murray

0 yorum:

Yorum Gönder