Recent Posts

23 Kasım 2009 Pazartesi

Londra WTF: 1. Gün


Turnuvanın açılış maçı ev sahibi Britanyalı Murray ile Amerika Açık'taki zaferi sonrası sakatlık ve form düşüklüğünden yakasını kurtaramayan Del Potro arasındaydı.

Maça Murray rakibine oranla çok daha iyi başladı ve 5-0 öne geçti. 5-0'dan sonra Del Potro kortta olduğuna dair emareler göstermeye başlasa da seti çeviremedi. 2. sette ise nispeten daha iyi bir Del Potro vardı ve maçı final setine taşımayı başardı. Final setinde tek taraflı bir oyunla, çok da zorlanmadan kazandı maçı Murray.

Del Potro bu turnuvada da formunu yakalamış görünmüyor. Murray ise grubun iddialı ismi olduğunu gösterdi bu maçla. Seyircisi önünde olmasının da etkisiyle rakibinin çift hatasında bile "Come on!" diye bağıracak kadar da hırslıydı ayrıca.


A grubunun 2. maçı da Federer'le Verdasco arasındaydı. İlk sete Verdasco servis kırarak başladı ve bu tek break, seti kazanmasına yetti. Federer son dönemlerde returnlerde fazla problem yaşıyor. İlk sette Federer'in backhandine gelen her servis adeta direkt puan vuruşu oldu Verdasco adına.


2. sette Federer biraz oynamaya, mücadele etmeye karar vermiş gibiydi. Verdasco'yu servis oyunlarında rahatsız etmeye başladı. Federer adına ilk servis kırma şansı 6-5 öndeyken geldi ve aynı zamanda set puanı olmuş oldu bu sayı.

Final setine Federer servis kırarak başladı. Verdasco'nun iyi başladığı maçların bir türlü sonunu getirememe ve kritik anlarda saçmalama alışkanlığının da Federer'e yardımcı olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım. Son setin başında servis de kırdırınca Verdasco'nun direnci tamamen kırıldı ve kolay bir final setiyle maça nokta koydu Federer.

Günün Sonuçları;

A.Murray def. J.M.Del Potro 6-3, 3-6, 6-2
R.Federer def. F.Verdasco 4-6, 7-5, 6-1

Yarının Maçları;

R.Nadal - R.Söderling
N.Djokovic - N.Davydenko

0 yorum:

Yorum Gönder