Recent Posts

29 Kasım 2009 Pazar

Londra Şampiyonu: Davydenko


Bugün sezon sonu finalinde Davydenko Del Potro'yu 6-3 ve 6-4'lük setlerle yenerek şampiyonluğa ulaştı. İyi servisler ve iyi oyunla Del Potro'ya şans tanımadı Kolya. İlk basit hatasını 6. oyunda yapması dikkat çekiciydi. Rakibine servisini kırma şansı vermedi ve toplamda 2 kez servis kırarak final maçını kazanan taraf oldu.

Özellikle Grand Slam'lerde bir finalinin bile olmaması üzücü Davydenko gibi bir tenisçi için. İstikrarlı bir şekilde ilk 10'daki yerini korusa da kariyerinde dikkay çekici bir başarıdan bahsetmek pek mümkün değil.

Bu turnuvada iki yıldır sadece Djokovic'e yeniliyor oluşu ilginç. Geçen yıl şampiyon olan Djokovic'e hem gruplarda hem finalde yenilmişti; bu yıl da gruplardaki tek mağlubiyeti Djokovic'e karşı Davydenko'nun.

Sezonun Grand Slam şampiyonu üç ismini yenerek kupayı almak da kolay olmasa gerek. Gruplarda Avustralya şampiyonu Nadal'ı, yarı finalde Roland Garros ve Wimbledon şampiyonu Federer'i ve finalde de Amerika Açık şampiyonu Del Potro'yu yendi Rus tenisçi.

Çek Cumhuriyeti'yle İspanya arasında oynanacak Davis Cup finali dışında Atp'de de sezon bitti. 2010'da, geçtiğimiz yıllara oranla rekabetin ve sürpriz sonuçların daha fazla olacağını düşünüyorum ve yeni sezonu sabırsızlıkla bekliyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder