Recent Posts

8 Kasım 2009 Pazar

Haftanın Şampiyonları

Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, üçüncüde sıçrayamayacağını bilir ve oynamaya karar verir. Kendini çok da zorlamasına gerek kalmaz zaten. Rakibi Basel civarında bir yerlerde en büyük silahı forehandini unutmuştur, backhand slicelarla bir yere kadardır. Paris'e forehandini bulmadan gelmemesi ve acilen Federror modundan çıkması tavsiye edilir.

Evet Basel'de şampiyon, beklenenin aksine Djokovic oldu. Bu Sırplardaki şans bir tek İvanovic'e bulaşamadı niyeyse. Jankovic'in Doha'da, Djokovic'in Basel'de ilerleyişinde şans faktörü fazlasıyla hakimdi. Tabi bu final maçı için geçerli değil. Djokovic bugün Federer'den daha iyiydi ve hakederek kazandı.

Finalin ilk seti iki oyuncunun da rahat tutundukları servis oyunlarıyla başladı. Durum 4-4'ken servis kıran Djokovic o ana kadar çift hataları dışında kendi servisinde sayı bile vermemişti Federer'e. Ama set için servis attığı oyun çetin bir mücadeleye sahne oldu. Federer 5 kez servis kırma şansı, Djokovic de defalarca set puanı yakaladı; 7.'yi değerlendirip ilk seti aldı.

İkinci sete de servis kırarak başladı Nole. Fakat Federer bu sette daha dirençliydi, daha az basit hata yaptı ve seti 6-4 kazanmayı bildi.

Hala iyi oynamıyor olmasına rağmen bu setin Federer'i kendine getireceğini sanan şahsım, 3. setin başlamasıyla yanıldığını anladı. Djokovic ilk 4 oyunu alıp kupanın bir ucundan tuttu adeta. Durum 4-1'ken Djokovic'in servis oyununda 3 servis kırma puanı yakaladı Federer. Belki dedik ama kıramadı servisi ve final setini de 6-2 kaybederek son 3 yılın şampiyonu olduğu kendi evi Basel'de Djokovic'e kaptırdı kupayı.

İlginçtir, Federer 2008 yılında Wimbledon ve Roland Garros'ta final oynamış Amerika Açık ve Basel'i kazanmıştı. Bu yıl tablo tersine çevrilmiş durumda.

Djokovic ise bu zaferle kariyerinin 15., bu yılın 4. şampiyonluğuna ulaşmış oldu. Bu sene ikili arasında oynanan ilk 2 maçı Djokovic (Roma ve Miami), sonraki iki maçı Federer (Cincinnati ve Amerika Açık) kazanmıştı. Toplamda 9-5 geride olsa da bu yılki karşılaşmalarında eşitliği bozup öne geçen taraf oldu ayrıca Djokovic.

Ben kendimi bu maçın heyecanına kaptırmışken, Valencia finalinde Murray kolayca yenmiş Youzhny'i. Beklenen bir sonuçtu zaten, yanıltmasını tercih etmeme rağmen günün tek isabetli tahminini yapmamı sağlamış olduğu için yine de teşekkür eder ve şampiyonluğu için tebrik ederim kendisini. :)

Bali'de ise Bartoli gözyaşları eşliğinde ilk setini 7-5 kaybettiği maçtan çekilmiş ve şampiyon Rezai olmuş.

İtalya ile USA arasında oynanan Fed Cup finalinde ise şampiyon, 4-0 gibi rahat bir sonuçla İtalya olmuş.

İtalyan takımına tebriklerimi; dergilere poz vermek ve kitabının tanıtımını yapmak gibi önemli işleri, pardon sakatlığı sebebiyle oynamayan Serena'ya da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Finallerin Sonuçları

N.Djokovic def. R.Federer 6-4, 4-6, 6-2

A.Murray def. M.Youzhny 6-3, 6-2

A.Rezai def. M.Bartoli 7-5(Retired)

3 yorum:

onur dedi ki...

serena'nın caroline wozniacki ile bu ay sonunda şimdi unuttuğum bir yerde bi gösteri maçı yapacağı söyleniyor.. birisi sakatlığından dolayı fed cup finalinde oynamadı diğeri sakatlanarak doha yarı finalinden çekildi.. ve sezonun uzunluğundan şikayet ediliyor..

aliye dedi ki...

federer'e ne oldu bu maçta anlayamadım. her ne olduysa çok kötü oldu :(
fed cup konusuna gelince; amerikalılar 4-0 gibi bir mağlubiyetten sonra williams kardeşler hakkında neler düşünüyor acaba? serena önce takıma katılacağını söyledi, sonra vazgeçti. venus onu da yapmadı. pek umurlarında değil anlaşılan...

Ezgi dedi ki...

Bu aralar WTA turnuvalarıyla ilgilenmediğim ne kadar belli değil mi? 3-0'ı nerden çıkardım ben? Bilmiyorsan yazma kardeşim. :)

Yorum Gönder