Recent Posts

1 Kasım 2009 Pazar

Doha'da Şampiyon Serena

Maçın ilk seti Galatasaray'a kurban gitti ama gerek setin sonucu, gerekse 2. setteki görüntü maçın tamamen Serena'nın kontrolünde olduğunu gösteriyordu. Serena inanılmaz servisler ve çok iyi hücumlarla Venüs'ü çaresiz bıraktı. 6-2, 7-6 kazanarak 5'te 5 yaptı ve şampiyon oldu Doha'da.

İlginç bir seramoni hazırlamış Katarlı yetkililer. Kupa, havada danseden raketli dansçılar eşliğinde gökyüzünden indi platforma.

Bu da üzerindeki meblayı okuyunca Serena'yı gülümseten ve bu turnuvayı en çekici kılan şey; dev çek.:)

Kadınlarda Fed Cup finalini saymazsak sezon bitti. Sakatlar ordusuna dönen WTA oyuncularına acil şifa ve bol tatil diliyorum. Önümüzdeki yıl işleri daha zor olacak.

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben final maçını izleyememiştim. Bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla Serena çok iyi oynadı dedi. İstatistiklere bakınca da haklı buldum. Tabi istatistik her şey demek değil. Ben de tenis duayeni kuzenime (tenis-tour.blogspot.com sahibi) sordum kalitesiz geçti deyince duraksadım. Ve yazını okuyunca da kafam da karıştı. Maçı nereden indirip izleyebilirim.

Ezgi dedi ki...

Ben maçın bütününü izleyemediğim için maçın yorumuna çok girmedim. Serena gerçekten çok iyiydi izlediğim kadarıyla; Venüs aynı derecede karşılık verseydi çok daha iyi bir maç olurdu ama Venüs Serena'nın çizgisinde değildi kesinlikle.

Maçların indirilebileceği bir adresi malesef bilmiyorum. Belki bilen ve yorumunu okuyan biri paylaşır.

onur dedi ki...

ben mehmet yıldırım bey'e bir soru sormak istiyorum.. daha liseye giden bir genç nasıl tenis duayeni olabiliyor?

yunus'un sitesi yorum açısından oldukça doyurucu bir site, giriyorum zevkle okuyorum.. ama duayen? ya duayenin kelime anlamını bilmiyorsunuz ya da akrabalık ilişkileri yüzünden böyle bir mübalağa yapma gereği duydunuz..

bu arada ben de maçı galatasaray nedeniyle izleyemedim.. bir beşiktaşlı olmama rağmen kuzenimin kapalı alt tribüne bedava biletim var demesiyle sami yen maratondan maç izleme fırsatı kaçmaz diyerek (ve hoşlanmadığım iki tenisçinin mücadelesini göz önünde bulundurarak) tercihimi gs-sivas yönünde kullandım.. biraz üşüdüm ama iyiydi :)

Unknown dedi ki...

Duayen kelimesinin anlamını tabiki biliyorum. Sırf akrabalık ilişkileri nedeniyle değil kendisini o şekilde görüp betimlediğim için bu kelimeyi kullandım. Mübalağa sanatını kullanmak da benim elimde olan bir şey. ;)

onur dedi ki...

ama bilindiği üzere teşbihte hata olmaz, yani benzetme sanatını kullanırken hata yapılmamalı.. duayen kelimesi bir yaş ve kıdem derecesi içerir.. belirli bir grubun en yaşlı ve kıdemli üyesine layık görülen bir sıfattır..

yani yunus'u duayen olarak görüyorum demekle onu türkiye'deki tenis dünyasının en yaşlı ve kıdemli üyesi olarak görüyorum demiş oluyosunuz..

tepki veriyorum çünkü fahri ikiler gibi, caner eler gibi ve daha tanışmadığım belki onlarca isim gibi adamların olduğu bir camiada bu yakıştırma hiç hoşuma gitmedi..

Unknown dedi ki...

Senin hoşuna gitmeyebilir. Bu benim problemim değil. Yunus'u gerçekten tenis ünyasında kıdemli ve ayrıcalıklı görüyorum. Fahri İkiler ve Caner Eler kadar kıdemli ve bilgili. Teşbihte de bir hata görmedim. Bu bakış açına bağlı. ;)

Yorum Gönder