Recent Posts

8 Kasım 2009 Pazar

Basel, Valencia ve Bali Finalistleri


Basel'de beklenen oldu, Federer ve Djokovic finale çıktı. Djokovic, yine kılpayı kurtuldu diyebiliriz Stepanek'in elinden de. İlk seti tiebreakle alan Stepanek, 2. sette 3 kez maç puanı şansı yakalayıp değerlendiremedi ve sonra toparlanamadı zaten. Djokovic hala iyi değil, hala konsantre gözükmüyor..

Federer-Chiudinelli maçının ilk seti ise iyi tenise ve güzel bir çekişmeye sahne oldu. Özellikle tiebreakte Federer'in aldığı birkaç sayı tam jeneriklikti. Tiebreakle biten ilk set Federer'in oldu, 2. sette daha rahat bir skorla galip geldi Federer.

Turnuva genelinde Federer'in iyi oynadığını söylemek pek doğru olmaz; ama iyi oynamasını gerektirecek bir rakip de olmadı açıkçası. Zorlandığı bölümler olsa da 3 maçı da rahat aldı İsviçreli.

Bu sene Federer Madrid'de seyircisi önünde Nadal'ı yenmeyi başarmıştı. Aynısını Djokovic Federer'e yapabilecek mi göreceğiz.


Valencia finalistleri ise Youzhny ve Murray oldu. Bu sefer nasıl olduysa 4 maçın da sonucunu doğru tahmin edebildim; bir ilk bu sanırım. :)

İki Rus'un karşılaşmasında Davydenko ilk seti kazansa da Youzhny'nin son zamanlardaki formu yine maçı kazanmasına yetti. Yılın son dönemecinde açıldı bazı tenisçiler; Youzhny de onlardan..

Murray ise çok iyi oynamasa da Verdasco'yu elemeyi başardı. Sevemedim bir türlü şu adamın oyununu ama şu bir gerçek; Verdasco gibi oyuncuların Murray'e karşı galibiyeti gerçekten zor. Verdasco asla kötü bir oyuncu değil ama Murray basit hata yapmaya müsait oyuncuları buna zorlamayı çok iyi biliyor ve istediğini alıyor. Verdasco'nun Murray'e karşı tek galibiyeti bu seneki Avustralya Açık 4. tur maçı. Buna karşılık Murray bu maçla birlikte 7. galibiyetini kazanmış oldu Verdasco'ya karşı.


Bali'de ise iki Fransız, Bartoli ve Rezai finalist oldu.

Günün Sonuçları;

Basel
R.Federer def. M.Chiudinelli 7-6, 6-3
N.Djokovic def. R.Stepanek 6-7, 7-5, 6-2


Valencia
M.Youzhny def. N.Davydenko 3-6, 6-4, 6-3
A.Murray def. F.Verdasco 6-3, 2-6, 6-3


Bali
M.Bartoli def. K. Date Krumm 6-1, 6-3
A.Rezai def. M.M.Sanchez 6-2, 6-3


Kazanacağını düşündüğüm isimler; Federer, Murray ve Bartoli. Şampiyonluğunu istediklerimde ise sadece ortadaki isim Youzhny ile yer değiştiriyor.

%66, 6 oranında isabete razıyım. Murray beni haksız çıkarsa da olur. :)

0 yorum:

Yorum Gönder