Recent Posts

17 Ekim 2009 Cumartesi

Haftanın Finalleri



Shanghai'ın finalistleri Davydenko ve Nadal. Davydenko bugün Djokovic'i 4-6 6-4 ve 7-6 ile geçti. Turnuvada Gonzalez, Stepanek gibi zorlu isimleri eledi Davydenko, bugün de fazla basit hata yapmasına rağmen bunu tolare edebilecek kadar iyiydi. Son iki maçını da 3 sette kazanan Davydenko biraz daha yorgun olan taraf olacka finalde.

Diğer finalist Nadal ise yarı finalde 6-1 3-0 öndeyken Lopez'in çekilmesiyle terlemeden finale çıktı adeta. Yarı finalde de Ljubicic ilk seti kazandığı maçta 2. seti kaybetmiş ve 3. setin hemen başında sakatlığı sebebiyle maçı bırakarak Nadal'ın önünü açmıştı.

Shanghai'da Acasuso ile başlayan; Zverev, Roddick, Wawrinka, Del Potro, Haas, Monfils, Ljubicic ve en son olarak da bugün Lopez'in katılımıyla devam eden sakatlar listesi 9'a ulaştı.



Linz'de kadro çok iyi olmamasına rağmen kalan son Doha bileti için verilen mücadele ilgi çekiciydi. Yarı finalde turnuvanın ilk iki seribaşı, aynı zamanda Doha yolcu adayları Pennetta ve Radwanska'yı eleyen Kvitova ve Wickmayer finale çıktı.

Radwanska, hem sakatlığına hem de yorgunluğuna rağmen çok iyi bir mücadele ortaya koydu aslında bu turnuvada. Özellikle Cornet maçında sezon boyunca görmediğimiz kadar iyi servis atan ve oyununda çeşitliliğe giden bir Radwanska vardı. Safarova'yı da 2. sette zorlansa da geçmeyi bildi ama bugün Kvitova karşısında hiç varlık gösteremedi. Radwanska, Doha umutlarını yeşertmek için Moskova'ya da katılacak.

Wickmayer ise hazır Radwanska da elenmişken burdaki şampiyonluğa çok ihtiyacı olan Pennetta'ya acımadı ve 7-6 6-3 ile eleyerek finalde Kvitova'nın rakibi oldu. Pennetta çok iyi bir çıkış yakalamıştı bu sene ama şu anda bu formundan uzak. İtalyan raket de Moskova'ya katılıp son Doha biletini almaya çalışacak.



Osaka'da ise Wozniacki'yi 6-0 4-6 6-4 ile eleyen Stosur ile Mirza'yı 6-2 ve 6-1'le geçen Schiavone finale çıktı. Stosur ilk WTA şampiyonluğuna umarım bu kez ulaşabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder