Recent Posts

31 Ekim 2009 Cumartesi

Haftanın ATP Finalleri

Lyon'da finalistler Clement'i yenen Ljubicic ve Simon'u mağlup eden Llodra oldu.

Düne kadar bu turnuvada iki Fransız'ın, yani Tsonga ve Simon'un final oynamasını bekliyordum. Tsonga dün bir diğer Fransız Clement'e iyi servislerine rağmen yenildi. 3. sette Clement 5-2 öndeyken ve maç için servis atarken Tsonga iyi bir geri dönüş yapıp seti tiebreake götürdü ama bu sene tiebreaklerde Roddick'ten sonra en iyi istatistiğe sahip oyuncu olmasına rağmen tiebreaki kaybederek elendi. Bugün de Simon, yine bir Fransız tenisçiye elenerek büyük bir şansı tepti.


Ljubicic yanılmıyorsam turnuva boyunca sadece Kiefer'e karşı bir set kaybetti. Gerçekten çok formda Hırvat raket. Yarın da şampiyonluğa yakın olan isim gibi geliyor bana.


Viyana'nın finalistleri Tipsarevic'i yenen Melzer ve Kohlschreiber'ı yenen Cilic oldu. Tipsarevic ilk sette çok iyi gözüküyordu ama Melzer harika bir servis performansıyla maçı almayı bildi. Fakat yarın Cilic'in kendisine şans tanıyacağını düşünmüyorum.


St.Petersburg'da finalistler Safin'i yenen Stakhovsky ve Kunitsyn'i yenen Zeballos oldu.

Safin 1. ve 3. sette 5-4 gerideyken servisini kırdırıp adeta hediye etti maçı ve finali Ukraynalı rakibine.

Oysa ki Youznhy çekilip Safin'in şampiyonluk için yolunu açmıştı, ben de giderayak bir kupa alacağına hafiften inanmaya başlamıştım. İyi mücadele ettiği maçı saçmasapan hatalarla verdiğine mi, kupayı kaçırışına mı yoksa turun en uyuz olduğum oyuncularından birine yenilmesine mi üzüleyim bilemedim.

Şimdi vedasına tek bir turnuva kaldı. Bu kısmı düşünmek çok üzücü benim için. Yıllardır çoğu umudumu hayal kırıklığına çevirse de hep izlemeyi, takip etmeyi sevdim bu adamı. En sevdiğim tenisçilerden biri oldu tenis izlemeye başladığım günden beri. Veda etmek bir hayli zor olacak...

Arjantinli Zeballos ise kariyerinin ilk finaline yükseldi Kunitsyn karşısındaki galibiyetle.

Toplu Sonuçlar

I.Ljubicic def. A.Clement 6-2, 6-4
M.Llodra def. G.Simon 6-7, 6-3, 7,6

S.Stakhovsky def. M.Safin 6-4, 4-6, 6-4
H.Zeballos def. I.Kunitsyn 7-6, 6-3

J.Melzer def. J.Tipsarevic 4-6, 7-6, 6-4
M.Cilic def. P.Kohlschreiber 6-4, 7-6

0 yorum:

Yorum Gönder