Recent Posts

30 Ekim 2009 Cuma

Drama Sahnesi Doha'da 4. Gün

Günün Sonuçları;

J.Jankovic def. C.Wozniacki 6-2, 6-2
S.Kuznetsova def. E.Dementieva 6-3, 6-2
A.Radwanska def. V.Azarenka 4-6, 7-5, 4-1(Retired)


Günün son maçıyla başlamak istiyorum. 2. alternatif olarak turnuvaya dahil olan ve yarı final için hiçbir iddiası olmayan Radwanska ile kazanırsa yarı finale yükselecek olan Azarenka'nın maçı yine gözyaşlarına sahne oldu.

Azarenka ilk seti kazandı, 2. sette de 5-2 öndeydi. Maç için servis atarken servisini kırdırdı ve sonrasında Radwanska 5 oyun üstüste alarak seti 7-5 kazandı. Set sonrası arada ise yarı final umutları yeşeren Wozniacki ve babasının koreografisini izledik.

Azarenka zaten kortta duygularını çok kontrol edebilen bir oyuncu değil. 2 kez maç için servis atıp seti kaybetmiş olması iyice moralini bozdu tabi. 3. sete de servisine tutunarak başladı Radwanska ve sonrasında izlediğimiz şey tenis değil Azarenka'nın acı dolu kıvranışları ve gözyaşları oldu.


Durum 1-0'ken sağlık molası aldı ama yürümeye mecali yoktu Belarus'lu tenisçinin. Yine de maça devam etmeyi seçti. Radwanska 4-1 öndeyken ve servis kırma şansı yakalamışken, daha fazla direnmenin sonuç getirmeyeceğine karar verip bıraktı maçı Azarenka.

Dün Wozniacki benzer acıları yaşamış ve gözyaşları dökmüştü. Maça sadece 2 puan uzaklıkta olması sebebiyle maçı bırakmaması normaldi ama bugün Azarenka'nın yürümekte bile zorlanırken maça hala devam etmesi çok gereksizdi bence.


Pazartesi günü parmağından bir operasyon geçirecek olan Radwanska ise göstediği mücadeleyle alkışı hakediyor. Bu sene pek şahit olmadık belki ama Radwanska'nın bu tip geri dönüşleri çok var kariyerinde; maçtan kesinlikle kopmayan bir oyuncu. Bu galibiyetiyle yakın arkadaşı Wozniacki'nin yarı finale çıkmasını sağlamış oldu Polonya'lı. Maç sonrası, Wozniacki'ye bir hediye verdiğini ve onun da kendisine bir hediye almasını umduğunu söyledi ki gerçekten de karşılıksız kalacak bir hediye değil bu.

Radwanska geçen yıl yine 2. alternatif oyuncu olarak gelip formalite icabı bir maç oynamıştı ve Kuznetsova'yı yenmişti. Bugün de iddiası olmamasına rağmen maçı kazandı.



Aslında Wozniacki bugün Jankovic'i yenebilseydi hem kendisi grup 1.si olarak yarı finale çıkacaktı hem de Azarenka kendi maçına çıkmadan yarı finali garantileyecekti. Ama dünkü sakatlığının etkisini fazlasıyla gördük bugün Wozniacki'de. İlk iki maçındaki iyi oyunu ve mücadelesi yoktu bu maçta, bu mücadeleyi beklemek de hata olurdu zaten ve Jankovic maçı kolayca bitirerek grup liderliğine yükseldi.


Bugünün diğer bir hediyesini de Kuznetsova Venüs Williams'a verdi Dementieva'yı yenerek. Dementieva kazanırsa yarı finalist olacaktı ama hiçbir varlık gösteremedi maçta ve Kuznetsova için rahat bir galibiyet oldu. Venüs'ün düne kadar yarı final şansı bile çok azdı ama artık şampiyonluğu koruma ihtimali azımsanmayacak kadar yüksek.

Kuznetsova'nın maç sonu röportajı, hediye mevzusunun sadece Radwanska-Wozniacki ikilisi arasında konuşulmadığını gösteriyor.


Q. Have you seen Venus?
SVETLANA KUZNETSOVA: I asked to Venus before the game, you know, Would you give me something if I win? She was like, If you win, it's good for yourself. I say, Okay, whatever (laughter).


Yarı final eşleşmelerine gelirsek Serena için sakat bir Wozniacki ne denli tehlike oluşturur bilemiyorum. Bana göre maçın mutlak favorisi Serena. Diğer eşleşmede ise tahmin daha zor sanki...Jankovic'in aslında grup 1.si olması, hatta gruptan çıkması bile Safina'nın çekildiği maçta aldığı kolay galibiyet sayesinde. Azarenka'ya yenildi, bugün de karşısında zinde bir Wozniacki yoktu ve tüm şartlar Jankovic lehindeydi bu tur boyunca. Bu şansı Venüs karşısında devam eder mi bilmiyorum ama bana Williamslar finali olacak gibi geliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder