Recent Posts

29 Ekim 2009 Perşembe

Doha'da İlk 2 Gün

Doha'daki sezon sonu şampiyonasında dünkü sonuçlar;

V.Azarenka def. J.Jankovic 6-2, 6-3
E.Dementieva def. Venus Williams 3-6, 7-6, 6-2
S.Williams def. S.Kuznetsova 7-6, 7-5


Ve bugünün sonuçları;

C.Wozniacki def. V.Azarenka 1-6, 6-4, 7-5
J.Jankovic def. D.Safina 1-1 (Retired)
S.Williamms def. V.Williams 5-7, 6-4, 7,6


Jankovic'in dün Azarenka karşısındaki performansı sonrası turnuva tahminlerimi gözden geçirip Safina'nın yarı final için avantajlı olabileceğini düşünmeye başlamıştım ki bugün Safina sırtındaki sakatlığın artık oynamasına izin vermemesi sebebiyle Jankovic maçında durum 1-1'ken maçı bıraktı ve turnuvaya da veda etti. Safina'nın 6 hafta kortlardan uzak kalacağı, hatta Avustralya Açık'a katılmasının bile şüpheli olabileceği konuşuluyor. Safina'nın yerine yarından itibaren Zvonareva turnuvaya dahil olacak.

Uzun zamandır sakatlığına rağmen oynuyor Safina. Hiç aklımın ermediği bir iştir bu. Bedenlerini bu kadar zorlamalarını ve daha ciddi sorunlar yaşayacaklarını bile bile oynamaya devam etmelerini anlamıyorum açıkçası. Safina'nun yıl boyu süregiden 1 numara tartışmaları sebebiyle zirvede kalma kaygısı etkili olmuş olabilir. Haksız yere de çok fazla gelindi üstüne, umarım yeni sezona daha aklı başında ve daha sağlıklı bir başlangıç yapar.

Jankovic için önemli bir şans oldu Safina'nın çekilmesi. Yarın Wozniacki ile çok önemli bir maç oynayacak. Wozniacki'ye göre daha dinlenmiş olması avantaj ama yine de performansında çok büyük bir ivme beklemiyorum açıkçası.
Wozniacki-Azarenka maçı günün en güzel maçıydı bence. İki tenisçi de gerçekten iyi mücadele etti, mental olarak sağlam kalan taraf olan Wozniacki maçı kazandı. Aslında Wozniacki'nin oyun stilini pek beğenmem ama büyük maçlar oynadıkça oyununun da geliştiğini ve "pusher" damgası yemesinin artık haksızlık olduğunu düşünüyorum. Maç içinde sakin ve güçlü kalışı da çok önemli bir avantajı.

Azarenka bugün maç boyu çok yorgun gözüktü. 3. setin başında verilen arada biraz toparlandı ama kırılan servislerle ilerleyen setin sonlarında sinirleri sağlam kalamadı. Bir ara Serena'ya özendi, ceza puanıyla servisini kırdırdı ve sonrasında Wozniacki'nin servisine tutunmasıyla maçı kaybetti.

Williamsların maçına gelirsek kalite olarak güzel bir maçtı. İki tarafın da maç sayısı yakaladığı, Serena'nın bu şansını değerlendirdiği bir maç oldu. İlk set tiebreake gidiyor derken Venüs servisi kırıp seti aldı. 2.set ortada gibiydi ama ibre hafif de olsa Serena'dan yanaydı ve Serena bu seti kazanarak maçı final setine taşıdı. Final setinde üst üste servis kırdıran Venüs, Serena'nın hatalarından faydalanıp durumu eşitlese de tiebreakteki maç sayısından yararlanamayıp maçı kaybetti. Venüs'ün bu maçı kazanmasını çok istemiştim açıkçası ama malesef turnuvaya veda etti bu mağlubiyetle.

Dementieva dünkü Venüs maçında, servislerindeki klasik saçmalamalarıyla maçı hediye edecek gibi görünürken toparlanıp Venüs'ü yenmeyi başarmıştı. Serena da daha çekişmeli geçmesini beklediğim maçta Kuznetsova'ya şans tanımamıştı. Yarın bu ikilinin maçı ilginç geçeceğe benzer.

Yarının programı;

V.Zvonareva - C.Wozniacki

S.Williams - E.Dementieva

S.Kuznetsova - V.Williams

0 yorum:

Yorum Gönder