Recent Posts

29 Ekim 2009 Perşembe

Doha'da 3. Gün

Günün Sonuçları;

C.Wozniacki def. V.Zvonareva 6-0, 6-7, 6,4
S.Williams def. E.Dementieva 6-2, 6-4
V.Williams def. S.Kuznetsova 6-2, 6-7, 6-4


Bugünkü Wozniacki-Zvonareva maçı uzun süre unutulmayacak bir maç oldu. Profesyone bir sporcu olmanın nelere göğüs germek olduğunu gösterdi iki tenisçi de.

İlk set skordan da anlaşıldığı gibi tek taraflıydı ve bu set sonunda muhtemelen maçı izleyen herkes Wozniacki'nin 2 sette maça kolay bir şekilde nokta koyabileceğini düşündü. Aslında 2. setin gidişatı da bu yöndeydi. Zvonareva, burnundaki kanama sebebiyle sağlık molası aldı ve adete bu ara ile uyandı. 2. seti 5-2'den, maç puanı da çevirerek tiebreake taşıdı ve tiebreak sonucunda seti kazandı.

3. sette Wozniacki servis kırarak 2-0 öne geçti. Durum 3-2'yken Zvonareva da servis kırdı ve durumu eşitledi. 4-4'ken Wozniacki bir kez daha servis kırdı ve maç için servis atarken, durum 30-30'ken, son sette sağlık molası almasına da sebep olan bacağındaki kramp nedeniyle yere yığıldı ve ağlamaya başladı.

Maçı kazanmasına 2 puan kala ayakta bile durmakta zorlanmasına rağmen inanılmaz bir savaş verdi Wozniacki ve beni hayran bıraktı kendine. Zvonareva, rakibini hataya zorlayacak vuruşları denese de ağlaya ağlaya kazandı maçı Wozniacki.

Zvonareva'nın maç içindeki mental çöküşlerine alışığız. Bugün o da çok büyük mücadele ve azim örneği gösterdi. Sezonun son günlerinde bu kadar yorgun ve sakatlık sorunları yaşarken böyle bir maç çıkaran iki oyuncuyu da tebrik etmek gerek.

Zvonareva bu maç sonrası sağ bileğindeki sakatlık sebebiyle turnuvadan çekildiğini açıkladı.Yarınki Azarenka maçına 2. alternatif oyuncu Agnieszka Radwanska çıkacak. Safina'nın çekilmesiyle turnuvada kendine yer bulan Zvonareva, bir maç sonra yerini Radwanska'ya devrediyor yani. Radwanska geçen yıl da Doha'da bir maç oynamış ve Kuznetsova'yı yenmişti.


Bugün Wozniacki-Zvonareva maçını kardeşi Urszula ile izlemeye gelen ve "Poker Face" şarkısına eşlik ederken bir hayli neşeli ve sakin görünen Radwanska için yarın ilginç bir durum söz konusu olacak. Şayet Azarenka'ya yenilirse ve Wozniacki de Jankovic'e kaybederse yakın arkadaşı Wozniacki için turnuvanın sonu gelebilir. Kendisinin yarı final için şansı olmasa da hem prestij açısından hem de arkadaşının yolunu açabilmek için Azarenka karşısında sakatlığına rağmen elinden geleni yapacaktır Radwanska. Ama eğer Wozniacki günün ilk maçında kazanan taraf olursa Azarenka da Radwanska maçı öncesi yarı finali garantilemiş olacak.



Çekişmeli geçmesini beklediğim Dementieva- Serena maçında ise aradığımı bulamadım açıkçası. Yine 10 çift hatayla servisindeki klası sergileyen Dementieva, çok iyi oynayan Serena'ya karşı etkili olamadı. Serena'nın basit hataları olabildiğince minimumdaydı bu maçta ve rahat bir şekilde kazanarak 3 galibiyetle grup 1.liğini garantiledi.


Günün son maçında ise Venüs Williams Kuznetsova'yı yenerek gruptaki ilk ve tek galibiyetini aldı. Hesapları şaşırıp Venüs turnuvaya veda etti demiştim ama küçük de olsa hala şansı bulunuyor. Yarın Kuznetsova-Dementieva maçını Kuznetsova'nın kazanmasını bekleyecek Venüs. Dementieva Kuznetsova'yı yendiği takdirde yarı finale çıkıyor. Yarı finali garantileyen tek isim Serena; diğer isimler yarınki son maçlarla belli olacak.

Yarının programı;

C.Wozniacki - J.Jankovic
S.Kuznetsova - E.Dementieva
A.Radwanska - V.Azarenka

0 yorum:

Yorum Gönder