Recent Posts

15 Ekim 2009 Perşembe

Agassi Der Ki :



Agassi, yaptığı açıklamada teniste Federer-Nadal dominasyonunun sonuna gelindiğini ve önümüzdeki yıllarda Murray'in erkekler tenisini domine edebileceğini söylemiş.

Federer'in ilerleyen yaşına dikkat çeken Agassi, Federer'in hala özel birşeyler daha başarabilme şansı olduğunu düşünüyormuş. Nadal'ın sakatlığının ise kronik olabileceğini düşündüğünü, dizlerine yüklenmesi haline sorunun devam edeceğini ama Nadal'ın kariyeri için çabalayacağına inandığını söylemiş.



Federer ve Nadal için fazla pesimist, Murray için de fazla optimist bir yorum bence...

Simon Reed'le başlayan her Grand Slam öncesi Murray'i favori gösterme furyası tenis camiasına iyice yayıldı sanki. Murray pek tabi pek çok şey başarabilir tenis tarihinde, ama şu güne kadar gördüğümüz Murray'in erkekler tenisini domine edebilme ihtimali bana pek akıllıca gelmiyor. Özellikle Grand Slam'lerde gösterdiği performansla büyük turnuva başarıları için daha da bir soru işareti bıraktı bende.

Aslında sadece Murray için değil bu "domine etmesi zor" düşüncem. Federer'in uzun yıllar süren dominasyonuna yakın tarihte denk geleceğimizi sanmamakla birlikte Nadal'ın döneminin bittiği yorumuna da şaşıyorum açıkçası. Bu adamın bir ayağı kopmadı, abartmasın. "Kariyeri için çabalayacağına inanıyorum." denecek kadar sefil bir hal görmüyorum ben Nadal'da. Sakatlık probleminin bundan sonra da onu çok rahat bırakacağına inanmasam da problemli hali bile pek çok tenisçiyi cebinden çıkarır. Bundan sonra turnuva takvimini planlarken daha akıllıca seçimler yapar, sakat sakat oynamaya devam etmenin kötü sonuçlarından da ders alıp aynı hatayı bir daha tekrarlamaz Rafa.

Federer ve Nadal'ın olmadığı bir ATP varsaydığımda da, 1 numarayı ve Grand Slamleri bir kişinin domine edeceğinden ziyade WTA'deki gibi vahim bir tablo olmasa da sıklıkla değişen sıralamalar ve sürpriz şampiyonluklar göreceğimizi düşünüyorum.

Pek çok kez lafımı yemişliğim vardır spor yorumlarında. Zaman gösterecek nelerin olacağını. Gönül ister ki Gulbis gibi genç ve yetenekli tenisçiler beklenen çıkışı yapsın, yeni isimler bizleri şaşırtsın, ortalık daha da şenlensin.

3 yorum:

aliye dedi ki...

aynı fikirdeyim. agassi'yi çok severim ama bu birkaç sene daha sürer. evet yıldızı yeni parlayan genç oyuncular var, eskisi kadar rahat olamayacak federer ve nadal. ama hala kazanacakları çok turnuva var. murray'nin ise erkekler tenisini domine edebilecek ne fiziksel ne de mental gücü var bana göre.

onur dedi ki...

murray'de bir eksik var ama çözemedim :)
cidden ama çocuk çok iyi oynuyor, belki de federer'den sonra tekniği en iyi isim.. ama turnuva kazanma sorunu var, grand slam korkusu mu artık nedir?

eğer federer ve nadal diye insanlar olmasaydı ben djokovic'in turu domine edeceğini düşünüyorum.. çünkü baktığımız zaman murray'nin federer'e karşı üstünlüğü var oynanan maçlarda.. ama federer djokovic karşısında ezici bir üstünlüğe sahip.. sıralamaya baktığımızda pazartesi djokovic 3 numarayı geri alacak.. tamam murray sakatlığından dolayı oynayamadı 2-3 hafta ama federer karşısındaki farklarına baktığımızda bile murray'nin çok daha fazla puan farkıyla djokovic'in önünde olması lazımdı..

federer bana göre 2010 wimbledon'dan sonra bir daha 1 numara göremez.. nadal'ın daha 23 yaşında ama hiçbir zaman 2009 roland garros öncesindeki gibi olamayacak.. djokovic del potro'ya karşı direnebilirse 2011 başında 1 numarayı görebilir.. yine büyük konuştum hadi bakalım.. sen mi büyüksün ben mi agassi.. ben yaşar usta!!

Ezgi dedi ki...

Murray'in çok iyi bir tekniği var ve gerçekten iyi oynuyor ama ben onda bir türlü şampiyon havası göremiyorum. Oyununun bana hiç zevk vermemesinin öznel bir yanılgısı da olabilir bu durum. Sayıyı yönetme fırsatı elinde olduğu durumlarda bile fazla pasif ve risksiz oynuyor.

Djokovic bence Murray'den daha iyi bir oyuncu. Ama onda da istikrarsızlık problemi had safhada. 2008'de Federer'in kötü döneminde 2.liğe 5 puan kadar yaklaşmasına rağmen olur olmaz maçlar kaybedip bir türlü alamadı 2.lik koltuğunu, kaybetmemesi gereken çok maç kaybetti Avustralya şampiyonluğundan beridir özellikle Grand Slamlerde.

İstikrarı sağlarsa ben de Murray'den daha fazla şansı olduğunu düşünüyorum. Del Potro hakkında konuşmak içinse hala bekliyorum, ondan fazlasıyla umutluyum ama.

Yorum Gönder