Recent Posts

31 Ekim 2009 Cumartesi

Basel ve Valencia Kuraları

ATP'de elle tutulur bir turnuva izlemeyi çok özlemiştim. Önümüzdeki hafta Basel ve Valencia'daki turnuvalar hayli güzel maçlara sahne olacağa benziyor.


Basel, Federer'in Amerika Açık'tan sonra oynayacağı ilk turnuva olacak. Kendi evinde tenisseverlerle buluşacak İsviçreli, haliyle turnuvanın 1 numaralı seribaşı. 2 numaralı seribaşı ise Djokovic.

Tunruvanın ilk açıklanan listesinde Cilic yoktu, WC ile turnuvaya dahil olmuş. Bu yıl büyük bir çıkış yakalan İsviçreli Marco Chiudinelli ve Stephane Bohli de WC ile turnuvaya katılan isimler.

Turnuva ana tablosu


Valencia ise özellikle İspanyolların buluştuğu yer oldu. Hatta buluşmakla kalmamış 8 tanesi aynı yarıya düşmüş kurada. Bu turnuvanın 1 numaralı seribaşı Murray,2 numarası ise Davydenko.

Basel'e göre daha çekişmeli olacak bu turnuva. Verdasco, Tsonga, Monfils, Simon, Ferrer, Robredo gibi isimler de bu turnuvaya katılıyor.

Turnuva resmi sitesinde ana tablo açılmıyor o yüzden link vermeden kuraları yazıyorum.

[1] MURRAY, Andy GBR - [WC] GIMENO-TRAVER, Daniel ESP
MAYER, Leonardo ARG - ANDREEV, Igor RUS
MONTANES, Albert ESP - QUALIFIER
ALMAGRO, Nicolas ESP - [8] FERRER, David ESP
[4]VERDASCO, Fernando ESP - [WC] HERNANDEZ, Oscar ESP
TIPSAREVIC, Janko SRB - HANESCU, Victor ROU
QUALIFIER - LOPEZ, Feliciano ESP
QUALIFIER - [7] ROBREDO, Tommy ESP


[5] SIMON, Gilles FRA - KUNITSYN, Igor RUS
BERDYCH, Tomas CZE - MATHIEU, Paul-Henri FRA
FERRERO, Juan Carlos ESP - CUEVAS, Pablo URU
YOUZHNY, Mikhail RUS - [3] TSONGA, Jo-Wilfried FRA
[6] MONFILS, Gael FRA - [WC] GRANOLLERS, Marcel ESP
GARCIA-LOPEZ, Guillermo ESP - GREUL, Simon GER
MONACO, Juan ARG - VASSALLO ARGUELLO, Martin ARG
QUALIFIER - [2] DAVYDENKO, Nikolay RUS

Doha'da Final : Serena - Venüs



İlginç bir turnuvayı geride bırakmak üzereyiz. tüm tenisçilerin iyi bir tatile ihtiyacı olduğunu gösterdi bu turnuva. Sakat olmayan tenisçi yok adeta. İki maçın birinde mutlaka bir isim sakatlık sebebiyle maçtan çekiliyor.


Günün ilk maçında Venüs Jankovic'i 5-7, 6-3, 6-4 yenerek finale yükseldi. Digiturk sağolsun maçın büyük bölümünü izleyemedim.


2. maçta ise Wozniacki maça servis kırıp avantaj elde ederek başlasa da Serena bu avantajı korumasına izin vermedi. Sürekli servislerin kırıldığı sette, Serena set için servis atarken de servisini kırdırmasına karşın ilk seti kazandı.

Wozniacki'nin sakatlıktan kurtulamadığı çok aşikardı zaten, bu maçı kazanmasını beklemiyordum. Aslında oynayabilmesi bile çok zordu. Nitekim 2. setin başında servis kırıp 1-0 öne geçmesine rağmen maça devam edemeyip bıraktı Danimarkalı raket.

Bu sefer en azından gözyaşı yoktu, iki oyuncu sarılarak bitirdi maçı.

Wozniacki için çok iyi bir turnuvaydı. Bu noktaya şans eseri gelmediğini ve büyük bir gelişim içinde olduğunu gösterdi izleyenlere. Serena ise adeta 1 numara olduğunu ispatlamak ister gibiydi ve şu ana kadar turnuvanın en iyi ismiydi.

Finalde de ablasını mağlup edip turnuvayı kazanacağını düşünüyorum Serena'nın. İki kardeş aynı zamanda bugün çiftlerde de final için ter dökecekler.

Haftanın ATP Finalleri

Lyon'da finalistler Clement'i yenen Ljubicic ve Simon'u mağlup eden Llodra oldu.

Düne kadar bu turnuvada iki Fransız'ın, yani Tsonga ve Simon'un final oynamasını bekliyordum. Tsonga dün bir diğer Fransız Clement'e iyi servislerine rağmen yenildi. 3. sette Clement 5-2 öndeyken ve maç için servis atarken Tsonga iyi bir geri dönüş yapıp seti tiebreake götürdü ama bu sene tiebreaklerde Roddick'ten sonra en iyi istatistiğe sahip oyuncu olmasına rağmen tiebreaki kaybederek elendi. Bugün de Simon, yine bir Fransız tenisçiye elenerek büyük bir şansı tepti.


Ljubicic yanılmıyorsam turnuva boyunca sadece Kiefer'e karşı bir set kaybetti. Gerçekten çok formda Hırvat raket. Yarın da şampiyonluğa yakın olan isim gibi geliyor bana.


Viyana'nın finalistleri Tipsarevic'i yenen Melzer ve Kohlschreiber'ı yenen Cilic oldu. Tipsarevic ilk sette çok iyi gözüküyordu ama Melzer harika bir servis performansıyla maçı almayı bildi. Fakat yarın Cilic'in kendisine şans tanıyacağını düşünmüyorum.


St.Petersburg'da finalistler Safin'i yenen Stakhovsky ve Kunitsyn'i yenen Zeballos oldu.

Safin 1. ve 3. sette 5-4 gerideyken servisini kırdırıp adeta hediye etti maçı ve finali Ukraynalı rakibine.

Oysa ki Youznhy çekilip Safin'in şampiyonluk için yolunu açmıştı, ben de giderayak bir kupa alacağına hafiften inanmaya başlamıştım. İyi mücadele ettiği maçı saçmasapan hatalarla verdiğine mi, kupayı kaçırışına mı yoksa turun en uyuz olduğum oyuncularından birine yenilmesine mi üzüleyim bilemedim.

Şimdi vedasına tek bir turnuva kaldı. Bu kısmı düşünmek çok üzücü benim için. Yıllardır çoğu umudumu hayal kırıklığına çevirse de hep izlemeyi, takip etmeyi sevdim bu adamı. En sevdiğim tenisçilerden biri oldu tenis izlemeye başladığım günden beri. Veda etmek bir hayli zor olacak...

Arjantinli Zeballos ise kariyerinin ilk finaline yükseldi Kunitsyn karşısındaki galibiyetle.

Toplu Sonuçlar

I.Ljubicic def. A.Clement 6-2, 6-4
M.Llodra def. G.Simon 6-7, 6-3, 7,6

S.Stakhovsky def. M.Safin 6-4, 4-6, 6-4
H.Zeballos def. I.Kunitsyn 7-6, 6-3

J.Melzer def. J.Tipsarevic 4-6, 7-6, 6-4
M.Cilic def. P.Kohlschreiber 6-4, 7-6

30 Ekim 2009 Cuma

Drama Sahnesi Doha'da 4. Gün

Günün Sonuçları;

J.Jankovic def. C.Wozniacki 6-2, 6-2
S.Kuznetsova def. E.Dementieva 6-3, 6-2
A.Radwanska def. V.Azarenka 4-6, 7-5, 4-1(Retired)


Günün son maçıyla başlamak istiyorum. 2. alternatif olarak turnuvaya dahil olan ve yarı final için hiçbir iddiası olmayan Radwanska ile kazanırsa yarı finale yükselecek olan Azarenka'nın maçı yine gözyaşlarına sahne oldu.

Azarenka ilk seti kazandı, 2. sette de 5-2 öndeydi. Maç için servis atarken servisini kırdırdı ve sonrasında Radwanska 5 oyun üstüste alarak seti 7-5 kazandı. Set sonrası arada ise yarı final umutları yeşeren Wozniacki ve babasının koreografisini izledik.

Azarenka zaten kortta duygularını çok kontrol edebilen bir oyuncu değil. 2 kez maç için servis atıp seti kaybetmiş olması iyice moralini bozdu tabi. 3. sete de servisine tutunarak başladı Radwanska ve sonrasında izlediğimiz şey tenis değil Azarenka'nın acı dolu kıvranışları ve gözyaşları oldu.


Durum 1-0'ken sağlık molası aldı ama yürümeye mecali yoktu Belarus'lu tenisçinin. Yine de maça devam etmeyi seçti. Radwanska 4-1 öndeyken ve servis kırma şansı yakalamışken, daha fazla direnmenin sonuç getirmeyeceğine karar verip bıraktı maçı Azarenka.

Dün Wozniacki benzer acıları yaşamış ve gözyaşları dökmüştü. Maça sadece 2 puan uzaklıkta olması sebebiyle maçı bırakmaması normaldi ama bugün Azarenka'nın yürümekte bile zorlanırken maça hala devam etmesi çok gereksizdi bence.


Pazartesi günü parmağından bir operasyon geçirecek olan Radwanska ise göstediği mücadeleyle alkışı hakediyor. Bu sene pek şahit olmadık belki ama Radwanska'nın bu tip geri dönüşleri çok var kariyerinde; maçtan kesinlikle kopmayan bir oyuncu. Bu galibiyetiyle yakın arkadaşı Wozniacki'nin yarı finale çıkmasını sağlamış oldu Polonya'lı. Maç sonrası, Wozniacki'ye bir hediye verdiğini ve onun da kendisine bir hediye almasını umduğunu söyledi ki gerçekten de karşılıksız kalacak bir hediye değil bu.

Radwanska geçen yıl yine 2. alternatif oyuncu olarak gelip formalite icabı bir maç oynamıştı ve Kuznetsova'yı yenmişti. Bugün de iddiası olmamasına rağmen maçı kazandı.



Aslında Wozniacki bugün Jankovic'i yenebilseydi hem kendisi grup 1.si olarak yarı finale çıkacaktı hem de Azarenka kendi maçına çıkmadan yarı finali garantileyecekti. Ama dünkü sakatlığının etkisini fazlasıyla gördük bugün Wozniacki'de. İlk iki maçındaki iyi oyunu ve mücadelesi yoktu bu maçta, bu mücadeleyi beklemek de hata olurdu zaten ve Jankovic maçı kolayca bitirerek grup liderliğine yükseldi.


Bugünün diğer bir hediyesini de Kuznetsova Venüs Williams'a verdi Dementieva'yı yenerek. Dementieva kazanırsa yarı finalist olacaktı ama hiçbir varlık gösteremedi maçta ve Kuznetsova için rahat bir galibiyet oldu. Venüs'ün düne kadar yarı final şansı bile çok azdı ama artık şampiyonluğu koruma ihtimali azımsanmayacak kadar yüksek.

Kuznetsova'nın maç sonu röportajı, hediye mevzusunun sadece Radwanska-Wozniacki ikilisi arasında konuşulmadığını gösteriyor.


Q. Have you seen Venus?
SVETLANA KUZNETSOVA: I asked to Venus before the game, you know, Would you give me something if I win? She was like, If you win, it's good for yourself. I say, Okay, whatever (laughter).


Yarı final eşleşmelerine gelirsek Serena için sakat bir Wozniacki ne denli tehlike oluşturur bilemiyorum. Bana göre maçın mutlak favorisi Serena. Diğer eşleşmede ise tahmin daha zor sanki...Jankovic'in aslında grup 1.si olması, hatta gruptan çıkması bile Safina'nın çekildiği maçta aldığı kolay galibiyet sayesinde. Azarenka'ya yenildi, bugün de karşısında zinde bir Wozniacki yoktu ve tüm şartlar Jankovic lehindeydi bu tur boyunca. Bu şansı Venüs karşısında devam eder mi bilmiyorum ama bana Williamslar finali olacak gibi geliyor.

29 Ekim 2009 Perşembe

Doha'da 3. Gün

Günün Sonuçları;

C.Wozniacki def. V.Zvonareva 6-0, 6-7, 6,4
S.Williams def. E.Dementieva 6-2, 6-4
V.Williams def. S.Kuznetsova 6-2, 6-7, 6-4


Bugünkü Wozniacki-Zvonareva maçı uzun süre unutulmayacak bir maç oldu. Profesyone bir sporcu olmanın nelere göğüs germek olduğunu gösterdi iki tenisçi de.

İlk set skordan da anlaşıldığı gibi tek taraflıydı ve bu set sonunda muhtemelen maçı izleyen herkes Wozniacki'nin 2 sette maça kolay bir şekilde nokta koyabileceğini düşündü. Aslında 2. setin gidişatı da bu yöndeydi. Zvonareva, burnundaki kanama sebebiyle sağlık molası aldı ve adete bu ara ile uyandı. 2. seti 5-2'den, maç puanı da çevirerek tiebreake taşıdı ve tiebreak sonucunda seti kazandı.

3. sette Wozniacki servis kırarak 2-0 öne geçti. Durum 3-2'yken Zvonareva da servis kırdı ve durumu eşitledi. 4-4'ken Wozniacki bir kez daha servis kırdı ve maç için servis atarken, durum 30-30'ken, son sette sağlık molası almasına da sebep olan bacağındaki kramp nedeniyle yere yığıldı ve ağlamaya başladı.

Maçı kazanmasına 2 puan kala ayakta bile durmakta zorlanmasına rağmen inanılmaz bir savaş verdi Wozniacki ve beni hayran bıraktı kendine. Zvonareva, rakibini hataya zorlayacak vuruşları denese de ağlaya ağlaya kazandı maçı Wozniacki.

Zvonareva'nın maç içindeki mental çöküşlerine alışığız. Bugün o da çok büyük mücadele ve azim örneği gösterdi. Sezonun son günlerinde bu kadar yorgun ve sakatlık sorunları yaşarken böyle bir maç çıkaran iki oyuncuyu da tebrik etmek gerek.

Zvonareva bu maç sonrası sağ bileğindeki sakatlık sebebiyle turnuvadan çekildiğini açıkladı.Yarınki Azarenka maçına 2. alternatif oyuncu Agnieszka Radwanska çıkacak. Safina'nın çekilmesiyle turnuvada kendine yer bulan Zvonareva, bir maç sonra yerini Radwanska'ya devrediyor yani. Radwanska geçen yıl da Doha'da bir maç oynamış ve Kuznetsova'yı yenmişti.


Bugün Wozniacki-Zvonareva maçını kardeşi Urszula ile izlemeye gelen ve "Poker Face" şarkısına eşlik ederken bir hayli neşeli ve sakin görünen Radwanska için yarın ilginç bir durum söz konusu olacak. Şayet Azarenka'ya yenilirse ve Wozniacki de Jankovic'e kaybederse yakın arkadaşı Wozniacki için turnuvanın sonu gelebilir. Kendisinin yarı final için şansı olmasa da hem prestij açısından hem de arkadaşının yolunu açabilmek için Azarenka karşısında sakatlığına rağmen elinden geleni yapacaktır Radwanska. Ama eğer Wozniacki günün ilk maçında kazanan taraf olursa Azarenka da Radwanska maçı öncesi yarı finali garantilemiş olacak.



Çekişmeli geçmesini beklediğim Dementieva- Serena maçında ise aradığımı bulamadım açıkçası. Yine 10 çift hatayla servisindeki klası sergileyen Dementieva, çok iyi oynayan Serena'ya karşı etkili olamadı. Serena'nın basit hataları olabildiğince minimumdaydı bu maçta ve rahat bir şekilde kazanarak 3 galibiyetle grup 1.liğini garantiledi.


Günün son maçında ise Venüs Williams Kuznetsova'yı yenerek gruptaki ilk ve tek galibiyetini aldı. Hesapları şaşırıp Venüs turnuvaya veda etti demiştim ama küçük de olsa hala şansı bulunuyor. Yarın Kuznetsova-Dementieva maçını Kuznetsova'nın kazanmasını bekleyecek Venüs. Dementieva Kuznetsova'yı yendiği takdirde yarı finale çıkıyor. Yarı finali garantileyen tek isim Serena; diğer isimler yarınki son maçlarla belli olacak.

Yarının programı;

C.Wozniacki - J.Jankovic
S.Kuznetsova - E.Dementieva
A.Radwanska - V.Azarenka

Doha'da İlk 2 Gün

Doha'daki sezon sonu şampiyonasında dünkü sonuçlar;

V.Azarenka def. J.Jankovic 6-2, 6-3
E.Dementieva def. Venus Williams 3-6, 7-6, 6-2
S.Williams def. S.Kuznetsova 7-6, 7-5


Ve bugünün sonuçları;

C.Wozniacki def. V.Azarenka 1-6, 6-4, 7-5
J.Jankovic def. D.Safina 1-1 (Retired)
S.Williamms def. V.Williams 5-7, 6-4, 7,6


Jankovic'in dün Azarenka karşısındaki performansı sonrası turnuva tahminlerimi gözden geçirip Safina'nın yarı final için avantajlı olabileceğini düşünmeye başlamıştım ki bugün Safina sırtındaki sakatlığın artık oynamasına izin vermemesi sebebiyle Jankovic maçında durum 1-1'ken maçı bıraktı ve turnuvaya da veda etti. Safina'nın 6 hafta kortlardan uzak kalacağı, hatta Avustralya Açık'a katılmasının bile şüpheli olabileceği konuşuluyor. Safina'nın yerine yarından itibaren Zvonareva turnuvaya dahil olacak.

Uzun zamandır sakatlığına rağmen oynuyor Safina. Hiç aklımın ermediği bir iştir bu. Bedenlerini bu kadar zorlamalarını ve daha ciddi sorunlar yaşayacaklarını bile bile oynamaya devam etmelerini anlamıyorum açıkçası. Safina'nun yıl boyu süregiden 1 numara tartışmaları sebebiyle zirvede kalma kaygısı etkili olmuş olabilir. Haksız yere de çok fazla gelindi üstüne, umarım yeni sezona daha aklı başında ve daha sağlıklı bir başlangıç yapar.

Jankovic için önemli bir şans oldu Safina'nın çekilmesi. Yarın Wozniacki ile çok önemli bir maç oynayacak. Wozniacki'ye göre daha dinlenmiş olması avantaj ama yine de performansında çok büyük bir ivme beklemiyorum açıkçası.
Wozniacki-Azarenka maçı günün en güzel maçıydı bence. İki tenisçi de gerçekten iyi mücadele etti, mental olarak sağlam kalan taraf olan Wozniacki maçı kazandı. Aslında Wozniacki'nin oyun stilini pek beğenmem ama büyük maçlar oynadıkça oyununun da geliştiğini ve "pusher" damgası yemesinin artık haksızlık olduğunu düşünüyorum. Maç içinde sakin ve güçlü kalışı da çok önemli bir avantajı.

Azarenka bugün maç boyu çok yorgun gözüktü. 3. setin başında verilen arada biraz toparlandı ama kırılan servislerle ilerleyen setin sonlarında sinirleri sağlam kalamadı. Bir ara Serena'ya özendi, ceza puanıyla servisini kırdırdı ve sonrasında Wozniacki'nin servisine tutunmasıyla maçı kaybetti.

Williamsların maçına gelirsek kalite olarak güzel bir maçtı. İki tarafın da maç sayısı yakaladığı, Serena'nın bu şansını değerlendirdiği bir maç oldu. İlk set tiebreake gidiyor derken Venüs servisi kırıp seti aldı. 2.set ortada gibiydi ama ibre hafif de olsa Serena'dan yanaydı ve Serena bu seti kazanarak maçı final setine taşıdı. Final setinde üst üste servis kırdıran Venüs, Serena'nın hatalarından faydalanıp durumu eşitlese de tiebreakteki maç sayısından yararlanamayıp maçı kaybetti. Venüs'ün bu maçı kazanmasını çok istemiştim açıkçası ama malesef turnuvaya veda etti bu mağlubiyetle.

Dementieva dünkü Venüs maçında, servislerindeki klasik saçmalamalarıyla maçı hediye edecek gibi görünürken toparlanıp Venüs'ü yenmeyi başarmıştı. Serena da daha çekişmeli geçmesini beklediğim maçta Kuznetsova'ya şans tanımamıştı. Yarın bu ikilinin maçı ilginç geçeceğe benzer.

Yarının programı;

V.Zvonareva - C.Wozniacki

S.Williams - E.Dementieva

S.Kuznetsova - V.Williams

27 Ekim 2009 Salı

Haberler..Haberler...


Agnieszka Radwanska Doha mücadelesi için sakat ve yorgun oluşuna rağmen büyük bir efor sarfetmişti son turnuvalarda. Doha biletini alamadı ama geçen sene olduğu gibi yedekler listesinde bulunuyor bu sene de. Zvonareva'nın ardından 2. alternatif isim olan Radwanska Doha sonrası yüzük parmağından bir ameliyat geçirecekmiş. Babasının açıklamasına göre çok ciddi bir operasyon değilmiş ve 2-3 hafta sonra antrenmanlara başlayabilecekmiş.


22. sıraya kadar düşen ve çok kötü bir yılı geride bırakan Ana Ivanovic, yeni sezon hazırlıklarını Avustralya'da sürdürüyormuş. Ana'nın, 400 metrede olimpiyat şampiyonu olan Kathy Freeman'ın eski kondisyon koçu Avustralyalı Mark Mekgratom ile çalışmaya başlayacağı söyleniyor. Mekgratom'la , fitness ya da ağırlık değil korttaki hareketliliği ve vücut dengesi üzerinde çalışacakmış Ana.


Murray ile ilgili açıklamalarına bu hafta da devam eden Agassi, 2010 yılının Murray'nin kariyerinin nasıl şekilleneceğini göstereceğini düşünüyormuş. Nadal'ın toprakta avantajı olduğunu, ama eğer Murray elinden gelenin en iyisini yaparsa diğer oyuncuların hiçbirinin hiçbir zeminde onu yenmek için favori olmadığını söylemiş.


Mononükleoz ve tiroid problemleri sebebiyle uzun zamandır kortlardan ayrı kalan, hatta tenisi tamamen bırakacağı dedikoduları dolaşan Mario Ancic'in eylül ayında Harvard Üniversitesi'ndeki son kontrollerinde tamamıyla iyileştiği gözlenmiş. Önümüzdeki yıl kortlara dönmesi beklenen Ancic'in Avustralya Açık'a katılıp katılamayacağı henüz belli değil. Yeni sezona challengerlarla başlayıp Avustralya'yı atlama ihtimali daha muhtemel.

Ancic ayrıca 3 yıldır beraber olduğu Dolores Goles ile de yollarını ayırmış.


Amerika Açık'ı kazandığından beridir iyi bir görüntü çizmeyen Del Potro, sağ bilek sakatlığı sebebiyle Basel'deki turnuvadan çekildiğini açıklamış.


ATP turda son sezonunu geçiren, Petersburg ve sonrasında Paris'teki turnuvalarla tenis kariyerini noktalayacak olan Safin, ocak ayında Hong Kong'da gerçekleştirilecek "Tennis Classic"turnuvasında Maria Sharapova ve Vera Zvonareva ile birlikte Rusya takımında yer alacak.

2 kadın oyuncu ve emekliye ayrılmış 1 erkek oyuncudan oluşan 4 takım mücadele edecek bu turnuvada. Sharapova, Zvonareva ve Safin'den oluşan Rusya takımı dışında Avrupa takımını Wozniacki, Azarenka ve Stefan Edberg; Amerika takımını Venus Williams, Gisela Dulko ve Michael Chang; Asya takımını da Zheng Jie, Ayumi Morita ve Paradorn Srichaphan temsil edecek.


Safin, Gabashvili ile birlikte Warm Home Hayır Kurumu'nda çocuklarla buluşarak güzel birkaç saat geçirmiş. Çocuklara hediye ve oyuncak götüren ikili, her çocuğa gelecek adına iyi dilekler içeren birer not yazmışlar. Petersburg turnuvasının her yıl düzenlediği bu hoş etkinlikte, çocuklar da tenisçilere yaptıkları resimleri hediye etmişler.


26 Ekim 2009 Pazartesi

Doha Kuraları


Doha'daki sezon sonu turnuvasının kuraları belli oldu.


WHITE GROUP
Dinara Safina
Caroline Wozniacki
Victoria Azarenka
Jelena Jankovic


MAROON GROUP
Serena Williams
Svetlana Kuznetsova
Elena Dementieva
Venus Williams

Turnuvanın galibi 1.550.000 $ kazanacak. Hiç galibiyeti olmayan bile 100.00$'ı cebine koyup ayrılacak.

Özellikle Maroon Group'taki maçlar fazlasıyla eyecanlı geçecek. Wozniacki-Jankovic ve Kuznetsova-Serena gruplarda ilk 2 sırayı alır diye tahmin ediyorum.



Haftanın Şampiyonları

Luxembourg'da şampiyon, Lisicki'yi 6-2 ve 7-5'lik setlerle yenen Bacsinszky oldu. Bacsinszky'nin şampiyonluğuna çok sevindim, gerçekten çok sempatik bir tenisçi. Stefanie Voegele ile birlikte İsviçre'nin gelecekteki büyük umutlarından biri Timea.

Youzhny ise Moskova finalinde Tipsarevic'i 6-7 6-0 ve 6-4 ile geçerek kupanın sahibi oldu. Son dönemdeki formuyla, turnuvanın 1 numaralı seribaşı Davydenko'nun da elenmesi sonrası Youzhny'nin şampiyonluğu hiç şaşırtıcı değil.

Moskova'da kadınlar şampiyonu ise finalde Govortsova'yı 6-0 6-3'lük setlerle yenen Schiavone oldu.
Baghdatis ise Stockholm'de O.Rochus'u yenerek şampiyonluğa ulaştı(6-1, 7-5).

24 Ekim 2009 Cumartesi

Federer & Lindt Ortaklığı


Resimdeki pankart, İsviçre'nin en ünlü çikolata markalarından biri olan Lindt'in de gözünden kaçmamış olmalı ki Blick gazetesinin haberine göre yakında açıklanması beklenen bir anlaşma yapılmış Federer'le Lindt markası arasında. Federer, tenisten ayrı kalıp İsviçre'de geçirdiği günlerde de boş durmuyor yani.


Federer'in sponsorluk anlaşmalarındaki rekor ücretin sahibi tabi ki Nike. 130 milyon dolardan bahsediliyor bu sponsorluk anlaşmasında.



Gilette de Federer'in önemli sponsorları arasında. Bu anlaşmadan da yılda 10 milyon dolar kazanıyor İsviçreli.



Wilson, yılda 3 milyon dolar ödüyor Federer'e.



Lindt markası, Federer'in anlaşma sağladığı ilk İsviçre markası olmayacak. İsviçreli raketin Rolex, Jura, Nationale Suisse gibi markalarla da anlaşmaları bulunuyor.





23 Ekim 2009 Cuma

Federer Sezonu Kapattı Mı?


Yahoo salı günü internet sitesinde bir haber yayınladı. Haberde Federer'in 2010'a kadar herhangi bir turnuvada oynamayacağı söylentisi yer alıyordu.

İddiaya göre Federer Avustralya Açık 2008 yarı finalinde Djokovic'e, bu yıl da finalde Nadal'a kaybetmesi sonrası Avustralya Açık'a hazırlanış şeklinin ideal olmadığına karar vermiş ve diğer oyuncuların da formsuz olması sebebiyle sıralamada pek bir şey kaybetmeyeceğini düşünerek bu kararı almıştı.

Fakat bu dedikodunun gerçek olmadığı Federer'in Facebook sayfasında yaptığı açıklamayla ortaya çıktı.

"I have been back practicing and training now for some time and all is going well. I feel much better. I am looking forward to playing my hometown tournament in Basel . I have also had a chance to spend some amazing time with my family. Myla and Charlene are doing great. After training yesterday, Mirka and I took them for a walk along Lake Zurich. I am always excited to be back in Switzerland!"

22 Ekim 2009 Perşembe

And Jelena Goes To...

Moskova'da süren Doha'nın son biletini alma yarışı bugün sona erdi ve Jelena Jankovic Doha'ya gitme hakkı kazandı.

İlk turda Radwanska Kirilenko'ya yenilerek Doha şansını yitirmişti; aynı şekilde şansı düşük olsa da mücadeleye devam eden Pennetta da Szavay maçında ilk seti alıp 2. sette 3-0 gerideyken çekilerek sezonu bitirmişti.

Zvonareva'nın bugün Pironkova'ya 6-0 6-2 gibi şok bir skorla yenilmesi sonrası Jankovic Safarova'yı eleyerek Doha biletini almış oldu. Bundan sonra kendini fazla yormamak ve riske etmemek adına Kleybanova maçını kaybederse şaşmamak lazım.

Jankovic'i tebrik ederek son sözü Sırbistan'daki HELLO dergisine verdiği pozlara veriyorum. :)

18 Ekim 2009 Pazar

Haftanın Şampiyonları



Shanghai'da şampiyon Nadal'ı 7-6 ve 6-3'lük setlerle eleyen Davydenko oldu. Davydenko müthiş oynuyor son zamanlarda, bugün de maçı başından sonuna kadar domine eden taraftı. Nadal'a göz açtırmadı adeta; gerçi Nadal'ın da göz açmaya pek niyeti yok gibiydi.

Ljubicic maçında aslında tehlike çanları çalmıştı Nadal için. Şans da yanındaydı bu turnuvada fazlasıyla. Sadece 9 winner üretebildi 2 set boyunca Nadal. İyi servis attığı puanları bile Davydenko'nun yönlendirmesine izin verdi. Özellikle forehandinde hiç alışık olmadığımız hatalar gördük. Nadal ilk sette set puanı yakalasa da, Davydenko'nun sevisini kırma şanslarını ele geçirse de bu maçı kazanamayacağı çok aşikardı. Bu sene sonuna kadar da çok farklı bir performans beklemiyorum açıkçası. Seneye yeni sezona nasıl başlayacağı ise bir çok sorunun cevabını bulmamızı sağlayabilir.

Shanghai, bu yılki 4. toplamda da 18. şampiyonluğu oldu Davydenko'nun. Kaybettiği sadece 5 final var kariyerinde; sert kortta ise yalnızca bir tane.



Kadınlar finallerinin ikisini de izlemedim. O yüzden sadece skor olarak bahsedebileceğim. Linz'de Wickmayer Kvitoya'yı 6-3 6-4 ile geçti. Genç Belkikalı bu yıl Estoril'den sonra senenin ve kariyerinin 2. WTA şampiyonluğuna ulaşmış oldu.



Osaka'da ise Stosur kariyerinin ilk WTA şampiyonluğuna ulaştı, finalde Schiavone'u 7-5 6-1 yenerek. Nihayet!!