Recent Posts

4 Eylül 2009 Cuma

Vedalar...Elvedalar...



Özellikle kadınlar tablosu için ilginç bir turnuva oluyor Us Open...

İlk turda Ivanovic, K.Bondarenko'ya elendi ve hayal kırıklığı sezonunu başlatan isim oldu. A.Radwanska ilk turda Mayr'ı rahat geçmesine rağmen sakatlığının ve Kirilenko'nun iyi performansının da etkisiyle 2. turda turnuvaya veda etti. Geçen yıl Grand Slamlerde iki kez çeyrek final gören, iki kez de 4.turda elenen Polonyalı bu yıl formundan çok uzak görünüyor Ivanovic gibi.

Bugün ise turnuvanın favori isimlerinden 5 numaralı seribaşı Dementieva, genç Amerikalı Oudin'e boyun eğdi. Bu yetmedi geçen yılın finalisti Jankovic de İpek Şenoğlu'nun çiftlerdeki partneri Kazak Shvedova'ya 3 set sonunda mağlup oldu.

Safina ise ilk turdaki gibi 2. turda da öldü öldü dirildi. İlk seti kaybettiği maçı final setine götürmeyi başardı. Final setinde servis kırdırarak geri düşmesine rağmen Barrois karşısında maçı kazanmayı başardı. Çekirge misali 2. kez sıçradı, bakalım bu şekilde nereye kadar gidebilecek dünya 1 numarası.

Büyük bir çekişme, sürpriz sonuç ve yeni isimlerin iyi performansı çerçevesinden bakarsak güzel bu olanlar; lakin önemli isimlerin performans ve sonuçları büyük hayal kırıklığı. Şöyle bir tablonun Atp de olduğunu düşünüyorum da, yer yerinden oynardı herhalde.



Atp'de de sürprizler yok değil aslında. İsviçreli Wawrinka, ilk tur maçında 2-0 öne geçmesine rağmen 2 tiebreakle 2 set kaybedip final setinde de Lapentti'ye boyun eğerek turnuvaya veda etti.

Karlovic de Navarro'ya 2'si tiebreakle biten 3 set sonunda mağlup oldu.



Federer'in çocukluk arkadaşı Chiudinelli, 2007'deki Avustralya Açık'tan beridir herhangi bir Grand Slam'e katılamıyordu. Bu yıl elemeleri geçip ana tabloya kalan İsviçreli, ilk turda Starace'i, 2. turda da Youzhny'i eledi ve 2. kez katıldığı Amerika Açık'ta 2006 yılındaki başarısını yakalayarak 3. tura yükseldi.

Favoriler tam gaz devam ediyor yoluna. Özellikle Djokovic ve Nadal'ın formu çok iyi şu ana kadar. Federer ve Murray de emin adımlarla yollarına devam ediyor. Del Potro ve Roddick de unutulmaması gereken favoriler tabii.

Us Open'a asıl elveda diyen ise Marat Safin...



Son Grand Slam'ini oynadı Marat ve ilk turda Melzer'e elendi. Sene sonuna kadar birkaç turnuvada daha oynayacak ama artık veda etti diyebiliriz tenise.

Çok farklı bir oyuncuydu hem kortta hem kort dışında. Yaptığı hiçbir şeyden, verdiği hiçbir karardan pişman olmadığını, artık tenis dışında bir şeyler yapmak istediğini söyledi maç sonu röportajında. Kendini mesleğine adamaması, dolayısıyla yetenekleri ölçüsünde başarı sağlayamaması hep eleştirildi. Kendine seçtiği yol buydu, tenis için kendinden feda edebilecekleri bu kadardı demek ki. Umarım aradığı huzuru tenis sonrasındaki hayatında yakalar.

Gerçekten çok özleyeceğiz seni...

0 yorum:

Yorum Gönder