Recent Posts

22 Ağustos 2009 Cumartesi

Finalin Adı : Federer - Djokovic



Federer turnuva başından beri iyi bir görüntü vermiyordu ama yarı finalde Murray maçında vitesi biraz yükseltmesi bile rakibine servis kırma şansı bile vermeden maçı 6-2, 7-6 kazanmasına yetti. Murray bu maçta kötüydü fakat iyi oynamasına, planını oyuna yansıtmasına izin vermeyen bir Federer vardı karşısında.

İlk sette iki oyuncunun da ilk servisini oyuna sokmada problem yaşadığını gördük. 2. sette bu istatistik yükseldi ve tiebreak sonucu belirledi. Tiebreak başında avantaj elde eden Federer, bu avantajını koruyamadı ve 3 maç puanı çevirerek maçı Murray'nin çift hatasıyla noktaladı (10-8).

Finale çıkmasından öte, rakibine üstüste 5 kez yenilmiş olmaması ve Amerika Açık öncesi en büyük rakiplerinden birine gözdağı vermesi açısından önemliydi bu maç Federer için.

Djokovic ise Nadal'la karşılaştığı son maçlarda hep çok iyi oynamasına rağmen sonuca gidemiyordu ama bugün maçın başından sonuna kadar kontrol ondaydı ve çok iyi bir performans sergileyerek maçı 6-1 6-4 gibi net bir skorla kazandı.

Zaten servisleri çok etkili olmayan Rafa, bugün returnlerde de problem yaşadı. Djokovic ise servislerinde çok etkiliydi. Basit hata sayıları aynı olmasına rağmen Nadal'ın winnerları 10'da kalırken, Djokovic 21 winner üretti.



Finalde ne olur kestirmek zor açıkçası. Yarı final maçlarını göz önüne alırsak Djokovic bir adım önde ama bu performansını yarına da yansıtabilecek mi, ya da Federer onun bu şekilde maça hakim olmasına izin verecek mi göreceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder