Recent Posts

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Cincinnati'de öne çıkanlar



Rogers Cup'taki Tsonga mağlubiyeti sonrası Federer, nispeten iyi bir oyunla Acasuso'yu eleyerek 3. tura çıktı. Arjantinli Acasuso bu yılki Roland Garros 2. turunda da Federer'in rakibi olmuş ve Federer'e ecel terleri döktürmüştü. İlk seti kazanmış, 2. sette ise 5-1 Acasuso ndeyken öndeyken Federer seti almıştı ve sonrasında 3. ve 4. seti alarak maçı bitirmişti. Bu seferki karşılaşmaları rahat bir maç oldu Federer için.


Dünya 124 numarası ve bu turnuvaya elemeleri geçerek katılan, 2 metre boyundaki Guccione, ilk turda Kohlschreiber'ı elemişti, bugün de Tsonga'yı 7-6 6-2 yendi. Maç sadece servisten ibaretti, oyun anlamında hiçbir şey yoktu.


Tsonga çok iyi servisleri olmasına rağmen Karlovic, Guccione gibi servisi etkili oyuncular karşısında maçı kaybetmeye mahkum olacak şekilde kötü oynuyor, bu servislere çare bulamıyor. Bugün de ilk setteki tiebreakte durum 10-10 olana kadar ikisi de birbirinin servisini kıramadı. 10-10'ken ilk minibreak Tsonga'dan geldi ama kendi servis sayılarında çok pasif kalınca şansını kullanamayıp kaybetti ilk seti.


İkinci sette ise Tsonga'nın ilk setin moral bozukluğunu üzerinden atamadığı çok belliydi ve 4-0 geriye düşene kadar sahada yoktu resmen. Daha sonra kendi servis oyunlarını çok rahat kazansa da rakibinin servislerinde etkisiz kaldı ve maçı kaybetti.


Verdasco da turnuvaya ilk turda veda etti. Verdasco'nun neredeyse izlediğim her maçı çok keyifli geçiyor, inanılmaz forehand winnerları var. Fakat kritik anlar ve sayılarda sebebini anlayamadığım bir şekilde bocalıyor ve çoğu zaman maç boyu gösterdiği mücadeleyi elde ettiği şansları değerlendiremeyerek, basit hatalar yaparak sonuçsuz bırakıyor. Garcia-Lopez'e kaybettiği maçı izlemedim ama maçın 7-6 7-6 bittiğini görünce aynı senaryonun tekrarlanmış olabileceğini düşünmeye başladım.


Bir parantez de Marat Safin'e açmak istiyorum. Benim için her zaman bir tenisçiden fazlası olmuştur Marat. Bu sene sonunda tenisi bırakacak olmasına fazlasıyla üzülsem de izlediğim her maçı sonrası kafasında tenisin çoktan bittiğine tanık oluyorum.


Uzun zamandır galibiyet yüzü görmemişti. Wimbledon'da geçen seneki yarı final puanlarını bu yıl koruyamayınca sıralamada gerilere düştü ve bu ayarda turnuvalara ana tablodan girememeye başladı. Wild Card ile katıldığı Cincinnati'de ilk turda, yine Wild Card'la turnuvaya dahil olan Ginepri'yi eledi. 2. turda ise rakibi Stepanek'ti. Safin ilk seti almasına rağmen son zamanlarda gelenek haline getirdiği maç içi düşüşüne bir yenisini ekleyip 2. seti kaybetti, 3. sette ise sadece 1 oyun alabildi. Sanırım tenisi bırakması hem kendisi hem de onun tenisini sevenler için en iyisi olacak, zira ben onun bir losera dönüştüğünü görmekten hiç hoşlanmıyorum.



J.Chardy - N.Djokovic
N.Davydenko - G.Simon
R.Federer - D.Ferrer
G.Garcia-L - J.Benneteau
C.Guccione - T.Berdych
A.Murray - R.Stepanek
R.Nadal - P-H.Mathieu
L.Hewitt - S.Querrey


edit: Nadal Seppi'yi, Querrey de Roddick'i 2 tiebreke giden setle eledi. Hewitt ise 6-3'lük 2 setle 2. tura çıktı.

0 yorum:

Yorum Gönder