Recent Posts

30 Ağustos 2009 Pazar

Marsel'in Rakibi: Christophe Rochus




Marsel'in rakibi Belçikalı Christophe Rochus oldu. 3o yaşındaki raket şu anda 72. sırada. Kariyerinde en iyi derecesi ise 2006'daki 38.lik.

Amerika Açık'a 5. kez katılan Rochus'un buradaki en iyi derecesiyse 2001'deki 2. tur.

Bu seneki 3 Grand Slam'e de katılmış, Roland Garros'ta 3. turu görürken (ilk turda Santoro'yu, 2. turda Clement'i elemiş; 3.turda ise Tsonga'ya elenmiş.) Wimbledon ve Avustralya'da ilk turu geçememiş.

Yine bu yıl içinde Kunitsyn, Mardy Fish, Sam Querrey, Richard Gasquet gibi isimlere karşı da galibiyeti bulunuyor Rochus'un.

Avustralya Açık ilk turunda 6-0 6-2 ve 6-2'lik setlerle; Barcelona 3. turunda ise 6-2 ve 6-0 kaybetmiş Rafael Nadal'a.
En kolay kura değildi tabi ama Marsel'in Rochus'u elemesi imkansız değil, gayet olası...

Marsel, Amerika Açık Ana Tablosunda...




Marsel İlhan büyük bir başarıya imza atarak Amerika Açık ana tablosunda yer almayı başardı ve ilk turdaki rakibini beklemeye başladı.


Elemelerin ilk maçında ABD'nin genç ve umut vadeden oyuncusu Ryan Harrison'ı 6-4 0-6 ve 7-5 ile eleyen Marsel, 2. turda Sebastien De Chaunac'ı iki tiebreak ile geçmişti. Bu maçta sırtında hafif bir sakatlık yaşayan Marsel maç için servis atarken servis kırdırsa da sonrasında toparlanarak tiebrekle rakibini elemişti. 3. turda ise Ricardo Mello'yu 6-4 ve 6-2'lik setlerle eleyerek ana tabloya kalmaya hak kazandı.


Bundan sonra her kurayı olumlu olarak değerlendirebiliriz. Bu başarının sadece Amerika'yla sınırlı kalmaması ise en büyük temennimiz tabi ki.


Tebrikler Marsel İlhan...

27 Ağustos 2009 Perşembe

Amerika Açık Kuraları




31 Ağustos'ta başlayacak Amerika Açık'ın kuraları bugün çekildi.

ATP TABLOSU

Belki de en büyük merak konusu yıllar sonra Nadal-Federer ikilisinin final öncesi karşılaşma ihtimalinin doğup doğmayacağıydı. Nadal, Murray'nin tarafına düştü, Djokovic ise Federer'in.

Federer'in çeyreğindeki seribaşları ;

Lleyton Hewitt (31)
James Blake (21)
Tommy Robredo (14)
Robin Soderling (12)
Sam Querrey (22)
Paul-Henri Mathieu (26)
Nikolay Davydenko (8)

Djokovic'in çeyreğindeki seribaşları ;

Igor Andreev (29)
Philipp Kohlschreiber (23)
Radek Stepanek (15)
Fernando Verdasco (10)
Tommy Haas (20)
Victor Hanescu (28)
Andy Roddick (5)

Nadal'ın çeyreğindeki seribaşları ;

Nicolas Almagro (32)
David Ferrer (18)
Gael Monfils (13)
Fernando Gonzalez (11)
Tomas Berdych (17)
Viktor Troicki (30)
Jo-Wilfries Tsonga (7)

Murray'nin çeyreğindeki seribaşları ;

Ivo Karlovic (27)
Stanislas Wawrinka (19)
Marin Cilic (16)
Gilles Simon (9)
Juan Carlos Ferrero (24)
Mardy Fish (25)
Juan Martin Del Potro (6)


İlk tur karşılaşmaları ise şöyle;
Roger Federer - Devin Britton
Novak Djokovic - Ivan Ljubicic
Rafael Nadal - Richard Gasquet
Andy Murray - Ernest Gulbis

Gasquet ve Nadal'ın ilk turda eşleşmesi büyük şanssızlık olmuş. Gulbis için de Murray şanssızlık, 1. tura göre gerçekten zor eşleşmeler var.

Not: Nalbandian ve Ancic sakatlıkları sebebiyle Amerika Açık'a da katılamayacaklarını açıkladılar.



WTA TABLOSU

Safina'nın çeyreğindeki seribaşları ;

Alisa Kleybanova (27)
Patty Schnyder (19)
Virginie Razzano (16)
Ana Ivanovic (11)
Sabine Lisicki (23)
Alona Bondarenko (30)
Jelena Jankovic (5)

Dementieva'nın çeyreğindeki seribaşları ;

Maria Sharapova (29)
Jie Zheng (21)
Nadia Petrova (13)
Caroline Wozniacki (9)
Sorana Cirstea (24)
Agnes Szavay (32)
Svetlana Kuznetsova (6)

Venus Williams'ın çeyreğindeki seribaşları ;

Kaia Kanepi (25)
Anabel Medina Garriques (20)
Marion Bartoli (14)
Agnieszka Radwanska (12)
Na Li (18)
Francesca Schiavone (26)
Victoria Azarenka (8)

Serena Williams'ın çeyreğindeki seribaşları ;

Sybille Bammer (28)
Daniela Hantuchova (22)
Samantha Stosur (15)
Flavia Pennetta (10)
Amelie Mauresmo (17)
Elena Vesnina (31)
Vera Zvonareva (7)

Ivanovic ilk turda K. Bondarenko ile oynayacak, Ivanovic'in ilk turda vedası bile mümkün Amerika Açık'a.

Muhtemel 3. tur maçı olan Dementieva-Sharapova maçı ilginç. Bakalım Masha, Toronto'nun rövanşını alabilecek mi?

Not: Dominika Cibulkova sakatlığı sebebiyle Amerika Açık'tan çekildiğini açıkladı.

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Federer, Federerer, Federerest...


Murray maçındaki bir pankarttı bu; Federer'in Cincinnati performansının da özeti aynı zamanda...

Turnuvanın ilk maçından finale kadar her maçta bir vites arttırdı Federer ve final maçında Amerika Açık öncesi en önemli favori olduğunu tekrar hatırlattı.

Dünkü Djokovic bugün yoktu ama bunun önemli sebeplerinden biri de Federer'di. Rakibine maç başlar başlamaz gücünü, azmini hissettirdi ve cesaretlenmesine izin vermedi. Djokovic'in ilk servis oyununda tam 7 servis kırma şansı elde eden Federer, 7.'de başardı servis kırmayı ve ardından durum 5-0 olana kadar adeta Novak'a nefes aldırmadı. İlk set Federer'in üstün oyunu, Djokovic'in basit hatalarıyla 6-1 bitti.

2. sete iyi başlayan ise Djokovic'ti. İlk önce kendi servis oyununu love game ile kazandı, ardından da servis kırdı. Durum 3-1'ken Federer de servis kırdı ve setin bundan sonraki kısmı dengede geçti. 5-5'ken Federer servis kırarak, sonrasında da kendi servis oyununu kazanarak maça noktayı koydu ve 16. Master Series şampiyonluğuna ulaştı.

Maçın istatistikleri;



Nadal'ın henüz tam anlamıyla formuna kavuşamaması ve hızlı Amerika zemininde bugüne kadar çok etkili olamamış olması, Federer'in 6. Amerika Açık şampiyonluğu önünde en önemli engelin Murray ve Djokovic olduğunu gösteriyordu. Federer'in üstüste 2 rakibini yenmesi Amerika Açık için önemli bir özgüven getirmiştir İsviçreliye. Grand Slam'lerde, 5 setlik maçlardaki üstünlüğünü de düşünürsek 6. Amerika Açık şampiyonluğu çok da uzak değil.

Toronto'da Zafer Dementieva'nın


Maçı izlemediğim için pek yorum yapamayacağım. Dementieva, Rogers Cup finalinde Sharapova'yı 6-4 ve 6-3'lük setlerle yenerek Sydney'den sonraki ilk şampiyonluğunu kazandı.

Sharapova sakatlığı sebebiyle kortlardan ayrı kaldığında tenisi bırakacağı söylentileri bile vardı. Kortlara yeniden dönmesi, servis problemi dışında iyi bir performans göstermeye başlaması sevindirici.

Dementieva ise bugüne kadar Grand Slam kazanamamış olmasına gerçekten üzüldüğüm bir tenisçi. Hiçbir şey için geç değil. Amerika Açık'ta umarım bu performansı devam eder, şampiyonluğa ulaşabilirse gerçekten çok sevinirim.

23 Ağustos 2009 Pazar

Toronto'da Rus Finali



Dementieva geçtiğimiz hafta Cincinnati'de servislerinin kurbanı olmuştu diyebiliriz. Çok kritik puanlarda fazlasıyla çift hata yapmıştı. Bu hafta ise bu problemini biraz olsun aşmış görünüyor. Toronto yarı finalinde Serena Williams'ı 7-6 ve 6-1'lik setlerle eledi Rus raket.



Sharapova ise kortlara geri döndüğünden beri rakiplerinden ziyade kendi çift hatalarıyla yarışıyor. Bu maçta da çift hataları hayli fazlaydı fakat Kleybanova'nın da Sharapva'dan farkı yoktu bu konuda. Çok kritik yerlerde servisleri Masha'yı zor durumda bıraksa da maçı 7-6 4-6 ve 6-4 ile kazanmayı bildi ve finale yükselerek şampiyonluğa göz dikti.

Finalde Dementieva Serena maçındaki servislerini yine atabilecek mi yoksa karşılıklı hediye edilen puanları mı göreceğiz merak ediyorum.

22 Ağustos 2009 Cumartesi

Finalin Adı : Federer - Djokovic



Federer turnuva başından beri iyi bir görüntü vermiyordu ama yarı finalde Murray maçında vitesi biraz yükseltmesi bile rakibine servis kırma şansı bile vermeden maçı 6-2, 7-6 kazanmasına yetti. Murray bu maçta kötüydü fakat iyi oynamasına, planını oyuna yansıtmasına izin vermeyen bir Federer vardı karşısında.

İlk sette iki oyuncunun da ilk servisini oyuna sokmada problem yaşadığını gördük. 2. sette bu istatistik yükseldi ve tiebreak sonucu belirledi. Tiebreak başında avantaj elde eden Federer, bu avantajını koruyamadı ve 3 maç puanı çevirerek maçı Murray'nin çift hatasıyla noktaladı (10-8).

Finale çıkmasından öte, rakibine üstüste 5 kez yenilmiş olmaması ve Amerika Açık öncesi en büyük rakiplerinden birine gözdağı vermesi açısından önemliydi bu maç Federer için.

Djokovic ise Nadal'la karşılaştığı son maçlarda hep çok iyi oynamasına rağmen sonuca gidemiyordu ama bugün maçın başından sonuna kadar kontrol ondaydı ve çok iyi bir performans sergileyerek maçı 6-1 6-4 gibi net bir skorla kazandı.

Zaten servisleri çok etkili olmayan Rafa, bugün returnlerde de problem yaşadı. Djokovic ise servislerinde çok etkiliydi. Basit hata sayıları aynı olmasına rağmen Nadal'ın winnerları 10'da kalırken, Djokovic 21 winner üretti.



Finalde ne olur kestirmek zor açıkçası. Yarı final maçlarını göz önüne alırsak Djokovic bir adım önde ama bu performansını yarına da yansıtabilecek mi, ya da Federer onun bu şekilde maça hakim olmasına izin verecek mi göreceğiz.

21 Ağustos 2009 Cuma

Toronto'da Çeyrek Finaller



Serena Williams, Lucie Safarova'yı çok üstün bir oyunla 6-3 ve 6-2 eleyerek Miami'den sonra ilk defa yarı finale çıktı. Serena bu maçta 2. servisinde hiç puan kaybetmedi, ilk servisinde ise sadece 5 puan kaybetti.

Jankovic, 1 maç puanı elde ettiği maçı A.Kleybanova'ya 3. sette kaybederken Dementieva, ilk seti tiebreakle kaybettiği maçta Stosur'u, diğer iki seti 6-1 ve 6-3 alarak eledi. Stosur, hem servislerinde hem de forehandinde fazlasıyla problem yaşadı bu maçta.

Sharapova da artık iyice formunu bulduğunu günbegün gösteriyor. Agnieszka Radwanska maçını da 6-2 ve 7-6 kazandı. Servislerindeki problem de diğer maçlarına nazaran daha az görüldü ve sadece 8 çift hata yaptı Masha. Radwanska'nn ise zayıf servisleri bu maçta da başına çok iş açtı ve bu yılki 9. çeyrek finalinden de boynu bükük ayrıldı.


Yarı final eşleşmeleri şöyle;

S.Williams - E.Dementieva
A.Kleybanova - M.Sharapova

Cincinnati'de Çeyrek Finaller




Cincinnati'de günün ilk maçı çiçeği burnunda 2 numara Andy Murray ile Julien Benneteau arasında oynandı. Maça çok iyi başlayan Benneteau, ilk setin son oyununda Murray'nin peşpeşe 2 çift hatasıyla servis kırarak ilk seti 6-4 kazandı. 2. sete de servis kırarak başlamasına rağmen bu avantajını koruyamadı ve seti 6-3 kaybetti. Son sette ise Murray çok rahat bir şekilde seti 6-1 kazanıp yarı finale yükseldi.
Maç çok uzun ralilere sahne oldu. Kalitesi yüksek sayılar yerinde iki oyuncunun da rakibinin direncini kırmaya çalıştığı, hataya zorladığı sayılar vardı maç boyu.

Federer, zorlu geçen Ferrer maçı sonrası bugün basit hatalarını azaltarak daha kolay sonuca gitti Hewitt karşısında. 6-3 ve 6-4'lük setlerle kazandı ama hala formundan çok uzakta. Bu tarz turnuvalardaki karnesine bakarak yarın Murray'e kaybedeceğini düşünüyorum. Geçen yıl da Kuzey Amerika turnuvalarında çok kötü bir Federer izlemiştik fakat Us Open'da asıl Federer'i gstermişti bizlere. Bu yıl da öyle olur umarım.

Djokovic de Simon'u 6-4 ve 7-5'le geçti. Dizinde sakatlık bulunan Simon, aslında beklediğimden de fazla direnç gösterdi. Djokovic-Nadal maçını gerçekten merakla bekliyorum.

Nadal, uzun sakatlık dönemi sonrası her maçta performansını ilerleterek yoluna devam ediyor. Berdych maçında diğer maçlara oranla kendine çok daha güvenen, etkili bir Nadal vardı ve maçı 6-4, 7-5 kazanarak yarı finale çıktı.

Yarı final eşleşmeleri şöyle;

R.Federer - A.Murray
R.Nadal - N.Djokovic

Toronto'da 3. Tur



Kim Clijsters'ın Toronto serüveni, Cincinnati şampiyonu Jankovic'le oynadığı maçla son buldu. Clijsters ilk seti 6-1 kazanmasına rağmen diğer setleri 6-3 ve 7-5 kaybederek turnuvaya veda etti. A.Kleybanova da Rezai'yi 6-3 6-4 ile eledi ve Jankovic'in çeyrek finalde rakibi oldu.


Safarova, Ivanovic maçındaki iyi performansı sonrasını Zheng'e karşı da sergiledi ve Çek oyuncu maçı 7-6 6-4 kazanarak çeyrek finalde Serena Williams'ın rakibi oldu.

Dementieva Peer'i zorlu 3 set sonunda geçmeyi başardı (6-1, 1-6, 6-4). Çeyrek finaldeki rakibi ise bugün Razzano'yu 6-3 ve 6-1'lik setlerle geçen Stosur.

Agnieszka Radwanska da Venus'ü eleyen K.Bondarenko'yu 7-5 ve 6-3'lük setlerle eleyerek çeyrek final serisini devam ettirdi. Radwanska 3 maç sayısı elde ettiği an maçın yağmurdan dolayı durması ilginçti. Röportajlarında kendisinden pek hazzetmediğini pek çok kez belirttiği Sharapova engelini de aşabilirse yılın ilk yarı finalini görecek Radwanska.



Çeyrek final eşleşmeleri ;


S.Stosur - E.Dementieva
S.Williams - L.Safarova
J.Jankovic - A.Kleybanova
A.Radwanska - M.Sharapova

Cincinnati 3. Tur




Federer bugün son zamanlardaki en kötü maçını oynadı sanırım. İlk sete servis kırarak başlamasına rağmen bu avantajını kullanamadı ve ilk seti 6-3 Ferrer kazandı. Federer 2. sette ilk sete göre daha iyi olsa da basit hatalarını sürdürdü; ama seti 6-3 kazandı. Son sette Ferrer, 2-1 öndeyken servis kırıp durumu 3-1'e getirdi; fakat bu avantajını hemen servis kırdırarak yitirdi. Ardından maç boyu çok tutuk gözüken Federer biraz canlandı ve seti 6-4 kazandı. Ferrer turnuvanın ilk turunda Wawrinka'yı, 2. turunda da Cilic'i elemişti. Bu maçta da özellikle kendi servis oyunlarında agresif olmaya çalıştı. Federer ise mükemmel birkaç winner dışında çok etkisizdi.

Federer'in rakibinin belirleneceği Hewitt-Querrey maçında ise gülen Avustralyalı Hewitt oldu. Querrey 2. tur maçında vatandaşı ve bu turnuvayı kazanacağını düşündüğüm Roddick'i yenmişti; fakat Hewitt'e karşı 3 set sonunda mağlup oldu (6-1, 2-6, 6-3).

Turnuvanın önemli favorilerinden, geçen yılın şampiyonu Murray, Stepanek'i 6-4 ve 6-1'lik setlerle eledi. İlk turda Verdasco'yu, 2. turda da Youzhny'i eleyen Garcia-Lopez 3. turda Fransız Benneteau'ya elenerek turnuvaya veda etti. Simon da ilk setini kaybettiği maçta Davydenko'yu 6-7 6-4 6-4 ile geçti.

Nadal, Mathieu maçında eski günlerinden sinyaller verdi. Çok güzel passing-shotlar ve ralliler izledik. 7-5 ve 6-2 kazanan Nadal, çeyrek finalde turnuvanın sürpriz ismi Guccione'ı eleyen Berdych ile oynayacak.

Cincinnati'de çeyrek final eşleşmeleri söyle;

R.Federer - L.Hewitt
A.Murray - J.Benneteau
N.Djokovic - G.Simon
R.Nadal - T.Berdych

Murray, Djokovic ve Nadal'ın rahat kazanacağını düşünüyorum. Federer-Hewitt maçı da Federer'in performansına bağlı. Biraz silkinir ve kazanmayı isterse çok güzel yarı final eşleşmeleri göreceğiz.

20 Ağustos 2009 Perşembe

Ajde ?




Ana Ivanovic benim çok sempatik bulduğum, 2007-2008 yıllarındaki performansıyla geleceği adına çok umutlandığım ve izlemekten hayli keyif aldığım bir tenisçiydi. Sempatikliğinden hiçbir şey kaybetmedi ama henüz 21 yaşında olmasına rağmen gelişme göstereceğine gerilemeye başladı performansı.

"I'm so confused right now it doesn't matter. In the past two months, I changed it five or six times, trying to figure out what feels most natural."

...demiş Cincinnati'de geçen haftaki basın toplantısında. Servis stilini son iki ay içinde 5-6 kez değiştirmiş. Koçu, fitness antrenörü kim olacak belli olmadığı gibi servisi bile nasıl atacağı net değil henüz.

Toronto'da ilk turu 3 sette geçmişti Ana, 2. turda da Safarova'ya 3 sette elendi. Maçın izlediğim kısmında son zamanlara göre daha iyi bir performansı vardı. Özellikle 2.sette çok iyi returnler yaptı ama maç için servis atarken servisini kırdırıp 3. sette de elendi Safarova'ya.

Toparlanmasını beklemek bile çok gerçekçi gelmiyor şu an. Bulunduğu sıralamayı koruması bile başarı olur bu performansıyla sanırım.

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Cincinnati'de öne çıkanlar



Rogers Cup'taki Tsonga mağlubiyeti sonrası Federer, nispeten iyi bir oyunla Acasuso'yu eleyerek 3. tura çıktı. Arjantinli Acasuso bu yılki Roland Garros 2. turunda da Federer'in rakibi olmuş ve Federer'e ecel terleri döktürmüştü. İlk seti kazanmış, 2. sette ise 5-1 Acasuso ndeyken öndeyken Federer seti almıştı ve sonrasında 3. ve 4. seti alarak maçı bitirmişti. Bu seferki karşılaşmaları rahat bir maç oldu Federer için.


Dünya 124 numarası ve bu turnuvaya elemeleri geçerek katılan, 2 metre boyundaki Guccione, ilk turda Kohlschreiber'ı elemişti, bugün de Tsonga'yı 7-6 6-2 yendi. Maç sadece servisten ibaretti, oyun anlamında hiçbir şey yoktu.


Tsonga çok iyi servisleri olmasına rağmen Karlovic, Guccione gibi servisi etkili oyuncular karşısında maçı kaybetmeye mahkum olacak şekilde kötü oynuyor, bu servislere çare bulamıyor. Bugün de ilk setteki tiebreakte durum 10-10 olana kadar ikisi de birbirinin servisini kıramadı. 10-10'ken ilk minibreak Tsonga'dan geldi ama kendi servis sayılarında çok pasif kalınca şansını kullanamayıp kaybetti ilk seti.


İkinci sette ise Tsonga'nın ilk setin moral bozukluğunu üzerinden atamadığı çok belliydi ve 4-0 geriye düşene kadar sahada yoktu resmen. Daha sonra kendi servis oyunlarını çok rahat kazansa da rakibinin servislerinde etkisiz kaldı ve maçı kaybetti.


Verdasco da turnuvaya ilk turda veda etti. Verdasco'nun neredeyse izlediğim her maçı çok keyifli geçiyor, inanılmaz forehand winnerları var. Fakat kritik anlar ve sayılarda sebebini anlayamadığım bir şekilde bocalıyor ve çoğu zaman maç boyu gösterdiği mücadeleyi elde ettiği şansları değerlendiremeyerek, basit hatalar yaparak sonuçsuz bırakıyor. Garcia-Lopez'e kaybettiği maçı izlemedim ama maçın 7-6 7-6 bittiğini görünce aynı senaryonun tekrarlanmış olabileceğini düşünmeye başladım.


Bir parantez de Marat Safin'e açmak istiyorum. Benim için her zaman bir tenisçiden fazlası olmuştur Marat. Bu sene sonunda tenisi bırakacak olmasına fazlasıyla üzülsem de izlediğim her maçı sonrası kafasında tenisin çoktan bittiğine tanık oluyorum.


Uzun zamandır galibiyet yüzü görmemişti. Wimbledon'da geçen seneki yarı final puanlarını bu yıl koruyamayınca sıralamada gerilere düştü ve bu ayarda turnuvalara ana tablodan girememeye başladı. Wild Card ile katıldığı Cincinnati'de ilk turda, yine Wild Card'la turnuvaya dahil olan Ginepri'yi eledi. 2. turda ise rakibi Stepanek'ti. Safin ilk seti almasına rağmen son zamanlarda gelenek haline getirdiği maç içi düşüşüne bir yenisini ekleyip 2. seti kaybetti, 3. sette ise sadece 1 oyun alabildi. Sanırım tenisi bırakması hem kendisi hem de onun tenisini sevenler için en iyisi olacak, zira ben onun bir losera dönüştüğünü görmekten hiç hoşlanmıyorum.



J.Chardy - N.Djokovic
N.Davydenko - G.Simon
R.Federer - D.Ferrer
G.Garcia-L - J.Benneteau
C.Guccione - T.Berdych
A.Murray - R.Stepanek
R.Nadal - P-H.Mathieu
L.Hewitt - S.Querrey


edit: Nadal Seppi'yi, Querrey de Roddick'i 2 tiebreke giden setle eledi. Hewitt ise 6-3'lük 2 setle 2. tura çıktı.

Toronto'da öne çıkanlar



Kadınlar tenisinin istikrarsızlığının çok güzel örneklerini Rogers Cup'ta da görmeye başladık. Dün Venus Williams'ın K.Bondarenko'ya elenmesinin ardından bugün de seribaşlarının yaprak dökümü devam etti.


Turnuvanın şu ana kadarki en şaşırtıcı sonucuna Dünya 1 numarası Dinara Safina imza attı. Final sendromlarına alışkın olduğumuz Safina, bu sefer ilk turda Rezai'ye elenerek turnuvaya veda etti. Safina 3 sette biten bu karşılaşmada toplam 17 çift hata yaparak servislerindeki vahameti yine ortaya koydu.


Son haftaların formda ismi Pennetta'ya ise ilk 10'da olmak yaramadı sanırım. V.Razzano'ya 6-3 6-1 gibi net bir skorla elendi İtalyan raket.

Kuznetsova'nın Stosur'a yenilmesi çok da şaşılacak bir sonuç değil aslında. Stosur son zamanlarda inanılmaz bir performans gösteriyor. Kuznetsova'nın ise oyunundaki iniş çıkışlar her zamanki gibi devam ediyor.


Sharapova da 17 çift hata ile Cincinnati'deki formundan bir şey kaybetmediğini gösterdi, fakat Safina'nın aksine bu servis istatistiğine rağmen Bammer'i 6-3 7-6 ile elemeyi başardı.


Sırp tenisçilerin bu seneki düşüşü malum. Belini ilk doğrultan ise Jankovic olacak sanırım. Geçen haftaki Cincinnati şampiyonluğu sonrası kötü gidişine son verebilecek mi merakla bekliyorum. Toronto'da Schnyder'i 7-5 ve 6-4'lük setlerle eledi, şimdiki rakibi ise kortlara mükemmel bir dönüş yapan, Azarenka'yı eleyen Kim Clijsters.


WTA maçlarını uzun zamandır sırf merakımdan takip ediyorum, seyir zevki yüksek, kaliteli maçlar çok nadir malesef. Kim Clijsters'ın dönüşünün ise kadınlar tenisine çok büyük bir heyecan getirdiği gerçek. Kortlara dönmeden önce çok iyi bir hazırlık süreci geçirdiği belli oluyor, umarım yakaladığı bu çıkış artarak devam eder, onun gibi iyi tenisçilere ihtiyaç var fazlasıyla şu anda. Cicinnati'deki başarısı sonrası Toronto'da 2. turda 9 numaralı Azarenka'yı da eleyerek çok büyük bir iş başardı gerçekten. Jankovic'i de geçmesi sürpriz olmaz açıkçası.


K.Bondarenko - A.Radwanska
K.Clijsters - J.Jankovic
S.Peer - E.Dementieva
A.Rezai - A.Kleybanova
M.Sharapova - V.Zvonareva
S.Stosur - V.Razzano
S.Williams - A.Bondarenko
L.Shvedova - J.Zheng

edit: Serena, Kazak Shvedova'yı 6-3 6-2 ile geçti. Safarova ise Ivanovic'i 3-6 7-5 ve 6-3 ile elemeyi başardı.

18 Ağustos 2009 Salı

Street Tennis: Ivanovic-Wozniacki



Rogers Cup etkinliği çerçevesinde Ivanovic ve Wozniacki sokakta, sadece bir tiebreakten oluşan bir gösteri maçı yapmış.

Ivanovic Top 10 oyuncularına karşı bu seneki ilk galibiyetini almış oldu bu vesileyle. :)

Rogers Cup




Erkeklerde geçtiğimiz hafta Montreal'de oynanan Roger Cup, Del Potro'yu finalde yenen Andy Murray'nin oldu. Turnuva pek çok şeye şahit oldu; Nadal'ın uzun sakatlık süreci sonrası kortlara dönüşü, Roddick'in formunun Djokovic'in formsuzluğunun devam etmesi, Federer'in Tsonga'ya karşı final setini 5-1 öndeyken kaybetmesi, Murray'nin 2.lik koltuğunu devralması gibi...


Bu hafta da kadın tenisçiler Toronto'da Rogers Cup'ta sahne alıyor. Dün oynanan maçlarda Bartoli, Petrova gibi iki önemli isim turnuvaya veda etti. Sharapova kortlara döndüğünden beri neredeyse her turnuvada Petrova ile karşılaşıyor. Dün de ikisinin ilk tur mücadelesinde gülen taraf Sharapova oldu.


Bu turnuvada performansını en çok merak ettiğim isimlerin başında Kim Clijsters geliyor. Geçen hafta Cincinnati'de çok iyi bir performansla dönüp herkesi heyecanlandırmıştı. WC ile katıldığı Rogers Cup'ta da ilk turda elemelerden gelen Elena Baltacha ile karşılaşacak. 2. turdaki muhtemel rakibi ise Victoria Azarenka.


Pennetta da performansını merakla beklediğim isimlerden biri. Son turnuvalardaki başarısıyla ilk 10'a girebilen ilk İtalyan kadın tenisçi olmayı başardı. Bakalım bu çıkışı devam edcek mi?


İpek Şenoğlu/Yaroslava Shvedova çifti de ilk tur maçlarını rahat kazandı; ikinci turdaki rakipleri ise turnuvanın 3 numaralı seri başı Stosur/Stubbs çifti.

Yeni 2 Numara: Andy Murray



Rafael Nadal çok iyi başladığı sezonda Amerika Açık öncesi 3. sıraya düştü ve 2004 yılından beri süregelen Federer-Nadal zirvesi, Murray'nin 2.lik koltuğuna oturmasıyla bozuldu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kuzey Amerika turnuvalarına iyi bir başlangıç yapan Murray, Nadal'ın Rogers Cup şampiyonluğunu koruyamaması ve geçen yılki olimpiyat puanlarının silinmesi üzerine bu başarıyı elde etti. Tabii Nadal'ın 3. sıraya düşmesindeki en önemli faktör sakatlığı sebebiyle katılamadığı turnuvalar...

Amerika Açık'ta Nadal-Federer yarı finali izleme ihtimalinin olması bile garip geliyor bunca yıldan sonra. O kadar alışmışım ki Federer-Nadal finallerine... Bu ikilinin yer aldığı finallerin çok daha çekişmeli ve heyecanlı geçtiği bir gerçek. Rogers Cup'ta uzun bir aradan sonra çıktığı ilk maçlar olmasına rağmen olumlu bir izlenim verdi bana Nadal. Amerika'ya kadar daha da toparlanacağına inanıyorum ama şampiyonluk bu yıl uzak gibi. Şimdiden tahmin yürütmek pek akıllıca olmasa da geçen yılki finalin tekrarlanma ihtimali bana çok olası geliyor.